Madelijne Kool (links) met naast haar voorzitter Nelly ‘t Hart-van Gelder, Bernadette Linck en Stephanie Stal van Stichting COR.
Madelijne Kool (links) met naast haar voorzitter Nelly ‘t Hart-van Gelder, Bernadette Linck en Stephanie Stal van Stichting COR. Foto: Jolijn van Goch

Cheque voor COR: 10.450 euro

Venray | De Ladies Night van Lions Club Venray Peelparel leverde vorige week donderdag maar liefst 10.450 euro op voor het goede doel: Stichting COR. "Een heel mooi bedrag voor een heel goed doel", glunderde voorzitter Gittie Raedts na afloop van een bijzondere avond in Schouwburg Venray.

Door Henk Lammen

Een uitverkochte schouwburg was het toneel van de jaarlijkse fundraise van de Venrayse serviceclub Lions Club Venray Peelparel. Ruim 600 vrouwen kregen een mooie ontvangst en genoten van de voorstelling van de enthousiaste cabaretière Madelijne Kool die de gasten trakteerde op een spetterende show. Raedts: "Het was opnieuw een overdonderend succes. We zijn enorm trots dat we alle dames een bijzondere avond met een bijzondere cabaretière hebben kunnen aanbieden." Kool deelde haar geluk met de honderden aanwezigen in de zaal. Eerst besprak zij de beleving van geluk met het Venrayse publiek en vergeleek dat met het 'witte wijnreservaat van het Gooi'. "Geluk betekent voor mij samen delen. Uiteindelijk is de conclusie dat het toch allemaal om de liefde draait", sprak Kool de zaal toe. Aan het einde van de avond werden prachtige prijzen verloot tijdens een loterij. Op deze manier probeerde Lions Club Venray Peelparel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting COR. Uiteindelijk leverde de fundraise het prachtige bedrag van 10.450 euro op. Dit geld gaat naar een stichting die de toekomstkansen van kinderen verbetert door het financieren van maatregelen op educatief en medisch gebied. Stichting COR onderscheidt zich door het feit dat honderd procent van alle donaties direct naar die bestemde projecten gaat. Zij steunt alleen projecten waar zij persoonlijke contacten hebben. Alleen op die manier kunnen zij de garantie aan donateurs geven dat er geen geld verspild wordt. COR organiseert onder andere vakantieweken voor kinderen wonend in opvanghuizen van het Legers des Heils. "Die vakantieweken worden doorgebracht op een mooie locatie in Limburg. Van de opbrengst van onze Ladies Night kunnen maar liefst zeven groepen van vijftien kinderen genieten van onze provincie. Zo komt het geluk door Madelijne gedeeld met het schouwburg publiek uiteindelijk bij die kinderen terecht waar het voor bedoeld is en die het zo goed kunnen gebruiken", aldus Raedts. De voorzitter van Lions Club Venray Peelparel was blij dat haar serviceclub de stichting met een mooie donatie heeft kunnen verblijden. "Met dank aan iedereen die eraan heeft bijgedragen dat de avond zo'n geweldig succes is geworden. Zonder alle mensen, die op wat voor manier ook een steentje hebben bijgedragen, kun je dit niet opzetten." Meer informatie over Stichting COR is te vinden op de website www.corfoundation.nl.