Lastige uitduels Venray en SSS'18

VENRAY | Venray en SSS'18 hebben lastige uitduels voor de boeg in de eerste klasse D. Beide clubs hebben de punten hard nodig om uit de bedreigde zone te komen. Venray treedt in Nuth aan tegen subtopper Minor.

Thuis verloren de rood-witten in een doelpuntrijk duel met 3-5 van de Zuid-Limburgers. Trainer Stef Sijbers kan weer beschikken over Rik Linders en Danny Pelzer. De twee middenvelders hebben hun wedstrijd schorsing uitgezeten. Joy Koenen is na zijn gele kaart, die hij opliep tegen De Valk, geschorst.

SSS'18 pakte zondag verdienstelijk een punt (4-4) tegen Meerssen. De Overloners lijken zich te herstellen van een mindere periode. SSS'18 reist af naar Valkenswaard voor de ontmoeting met De Valk. Thuis verloor de Overloonse ploeg met 1-3 van de Brabanders die in de veilige middenmoot vertoeven.

Volharding is afgelopen zondag voor de derde keer dit seizoen onttroond als koploper van de tweede klasse H. De vorige tweemaal toonden de Vierlingsbekers veerkracht. Want ze heroverden binnen korte tijd weer de koppositie. Volharding heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen Best Vooruit ook nog wat recht te zetten van de zwakke prestatie tegen Helvoirt (3-0 verlies). Jip Verstegen is na zijn gele kaart geschorst. Het meespelen van Mark Blenckers, die al voor rust uitviel, is onzeker.

Voetbalminnend Ysselsteyn verkeert momenteel in een roes in de vierde klasse F. De ploeg van trainer Ruud Jenneskens heeft na de winterstop de weg omhoog ingeslagen met zes zeges en een gelijkspel. De zo ruime achterstand op koploper Handel verdween als sneeuw voor de zon. Zondag wacht de thuisbeurt tegen het laaggeklasseerde Milheezer Boys. In Milheeze eindige de ontmoeting vlak voor de winterstop in een 0-0 remise. Leunen heeft een slecht weekeinde achter de rug. De oranje-witten verloren met 1-3 van MVC terwijl de twee staartploegen wonnen. Daardoor namen de degradatiezorgen weer toe. De Leunenaren gaan op bezoek bij subtopper ASV'33 in Aarle-Rixtel.

Oostrum deed goede zaken in de vierde klasse G. Door de 3-5 zege op concurrent SIOL klommen de rood-witten uit de gevarenzone. Het is nu zaak om boven de rode streep te blijven. Zondag is titelkandidaat Excellent te gast op sportpark De Spar. In Oploo verloor het Oostrumse team nipt met 3-2. Voor Merselo kan dit weekeinde het doek al vallen. De rentree in de vierde klasse is geen succes geworden. Negentien nederlagen in twintig duels zegge genoeg. De sprong omhoog vanuit de zesde klasse bleek gewoonweg te groot voor de geel-zwarten. Zondag wacht in St. Anthonis de ontmoeting met DSV. SVOC'01 speelt in de vijfde klasse F het kelderduel met hekkensluiter met VCH. De tricolores zijn aan de beterende hand en verliezen niet meer met zo'n grote cijfers als voor de winterstop. Thuis tegen VCH kan de fusieploeg meer een succesje boeken. Het wisselvallige BVV'27 treedt voor eigen publiek aan tegen RKDSO uit Lomm. Sporting ST ontvangt America en SV United hoopt uit tegen Lottum de dalende lijn om te buigen.

Winst en verlies volleybalsters

Volley Tilburg 2-ActiveRooy 0-4. Setstanden: 19-25, 13-25, 25-27 en 23-25.

Tilburg | De volleybalsters van ActiveRooy sloten een dubbel weekend af met wisselend succes. Vrijdagavond won de Venrayse ploeg, koploper in de derde divisie B, met 0-4 van Volley Tilburg 2. Een dag later ging ActiveRooy met dezelfde cijfers onderuit tegen HLB Van Daal. De inhaalwedstrijd tegen Volley Tilburg leverde het maximale aantal van vijf punten op. Tegen de nummer voorlaatst won ActiveRooy redelijk makkelijk de eerste twee sets: 19-25 en 13-25. In de derde set ging het moeizaam aan Venrayse zijde, maar werd toch de winst gepakt: 25-27. In de vierde set nam de thuisploeg een 21-14 voorsprong, toonden de gasten echter veerkracht en pakten alsnog de setwinst: 23-25.

HLB Van Daal-ActiveRooy 4-0. Setstanden: 26-24, 25-15, 25-20 en 25-15.

Den Dungen | Een dag later verloor ActiveRooy in Den Dungen met 4-0 van HLB Van Daal, de nummer drie op de ranglijst. In de eerste set konden de gasten het nog spannend houden (26-24), maar in de drie volgende sets ging de thuisploeg relatief gemakkelijk met de zege aan de haal: 25-15, 25-20 en 25-15. Ondanks de nederlaag blijft ActiveRooy koploper in de derde divisie B.

ActiveRooy speelt op zaterdag 9 april opnieuw tegen Volley Tilburg 2. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 18.00 uur.

Thuiszege Set Up

Set Up-HLB Van Daal 3-1. Setstanden: 25-21, 24-26, 25-17 en 25-13.

Meerlo | De volleybalsters van Set Up, uitkomend in de eerste klasse E, wonnen in 't Brugeind in Meerlo van het lager op de ranglijst geklasseerde HLB Van Daal. De gasten uit Den Dungen werden door Set Up, dat derde staat op de ranglijst, op een nederlaag getrakteerd: 3-1. De eerste set begon wisselvallig. Set Up boog een achterstand van 8-9 om in een kleine voorsprong (17-14 en 21-17) en won uiteindelijk met 25-21. De tweede set begon erg moeizaam. De stand bleef lang gelijk, waarna de gasten na een kleine voorsprong (15-17) de set nipt naar zich toetrokken: 24-26. De derde set was vrijwel identiek aan de tweede, via 10-14, 16-16, 22-17, ging de winst nu naar de thuisploeg: 25-17. In de vierde set begon Set Up sterk en via 13-7 werd gemakkelijk gewonnen: 25-13. Set Up speelt op zaterdag 9 april de derby tegen ActiveRooy 2 in sporthal De Wetteling, aanvang 16.00 uur.

Verlies ActiveRooy

DKJO-Active Rooy 3-2. Setstanden: 25-20, 26-28, 24-26, 25-21 en 16-14.

Mierlo | De volleyballers van ActiveRooy, titelkandidaat in de eerste klasse E, verloren zaterdagavond het uitduel met DKJO. De topper in Mierlo eindigde in een nipte 3-2 nederlaag (25-20, 26-28, 24-26, 25-21 en 16-14). ActiveRooy blijft ondanks dit verlies koploper.