Afbeelding
Foto: ron koenen

Vriendenkring verzorgt groen

Overloon | Leden van Fanfare Vriendenkring steken sinds 19 maart de handen uit de mouwen in de Bergkamp, een gedeelte van de Bergkampweg en een gedeelte van Raaijweg in Overloon.

De leden zijn aan het werk met schoffels, harken, heggenscharen en bosmaaiers. Met aanhangers wordt het afval naar de milieustraat gebracht. Om de clubkas te spekken werden in samenwerking met Taxi Verstraaten duizenden kerstpakketten in Helmond en alle dorpen daaromheen gebracht. Doordat het bedrijf dat de kerstpakketten liet bezorgen bij ex-werknemers besloot hiermee te stoppen, viel er een gat in de begroting van de fanfare. De gemeente Boxmeer stelt de verenigingen uit de gemeente in de gelegenheid om hun financiƫn aan te vullen door te werken in het groenonderhoud. Kijk voor meer informatie op www.fanfarevriendenkring.nl of op www.facebook.com/fanfare.vriendenkring. Foto: Albert Hendriks.


Certificaat Metameer

Stevensbeek | Metameer jenaplan Boxmeer is de eerste school van Nederland met een gecertificeerd tweetalig vmbo. De jury was lovend over het tweetalig onderwijs in combinatie met het jenaplanonderwijs. Een commissie van het EP-Nuffic kende voor tweetalig onderwijs (tto) het keurmerk TTO Junior School toe. Metameer is al een gecertificeerd TTO Senior School voor tweetalig havo en vwo in Stevensbeek en TTO Junior School voor de tweetalige onderbouw havo/vwo van het jenaplanonderwijs in Boxmeer. Kijk op www.metameer.nl voor tweetalig onderwijs op Metameer.