Afbeelding
Foto: ron koenen

Voetbalquiz Leunen een succes

Leunen | Afgelopen vrijdag vond de tweede grote voetbalquiz plaats bij SV Leunen.

Na het succes van 2015 was ook dit jaar de kantine van SV Leunen volledig gevuld met 40 koppels die de strijd met elkaar aan gingen. Uiteindelijk ging de winst naar het duo Mark van Rhee en Frank Kersten (foto) uit Maashees. Zij bleven met 127 punten de Leunse duo's Frits Lucassen en Miel Hendrix (118 punten) en Michel Baltissen en Jos Geurts (116 punten) voor.


Samenwerking Smakterheide

Venray | Op 23 maart ondertekenden burgemeester Hans Gilissen en de voorzitter van de Ondernemersvereniging Smakterheide, Peter Verhoeven, de Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investerings Zone Smakterheide.

Hiermee is de BIZ voor industrieterrein Smakterheide weer met vier jaar verlengd. De BIZ Smakterheide is in 2012 opgericht. De afgelopen jaren is hiermee vooral ingezet op collectieve beveiliging van het bedrijventerrein. Ambities voor de komende periode zijn naast de beveiliging ook een betere bewegwijzering en veiliger wandelen en fietsen over het industrieterrein. Doel van de BIZ is het gezamenlijk door ondernemers investeren in de kwaliteit van hun eigen bedrijfsomgeving. De kosten daarvan worden verdeeld onder alle ondernemers in het aangewezen gebied. De gemeente int daartoe de bijdragen in de vorm van een belasting en keert deze vervolgens weer uit in de vorm van een subsidie aan de ondernemersvereniging. Deze kan daarmee een aantal activiteiten oppakken rondom veiligheid, leefbaarheid, bereikbaarheid, bewegwijzering, of andere zaken die de kwaliteit van de openbare ruimte op hun bedrijventerrein ten goede komen. Het zijn vervolgens de leden van de ondernemersvereniging die het definitieve activiteitenplan bepalen.