Afbeelding
Foto: ron koenen

Motorcrossers op dreef

Well | De gebroeders Smits hebben tijdens wedstrijden in Well een dubbelslag geslagen bij de quads junioren. Wout Smits (Ysselsteyn, foto) pakte de dagzege door in de eerste manche te profiteren van fouten van broer Job Smits (Ysselsteyn).

Job Smits wist nog wel de tweede manche te winnen, waarmee hij de tweede plaats in het dagklassement voor zich op eiste. Romé Huibers (Oirlo) en Johan Gommans (Oirlo) reden goed. Huibers werd vijfde bij het ONK quads (KNMV) in Oldezaal. Hier behaalde Johan Gommans een negende plaats. Joe Maessen (Ysselsteyn) leverde punten in om de strijd om de ONK-titel. Maessen had tot twee keer toe te kampen met een lekke band, maar met een derde plaats totaal wist hij de schade nog te beperken en de leiding te behouden in de tussenstand om het kampioenschap. In Well (MON) behaalde Huibers een tweede plaats en was er een vierde plaats voor Gommans. Bij de jeugd behaalde Diego Hanen (Venray) een tweede plaats bij de mini quads. Kevin Simons (Well) werd vijfde in de klasse 85cc grote wielen. Simons startte beide manches goed, maar moest hij in beide manches conditioneel zijn meerdere erkennen in enkele concurrenten. Sterke prestaties waren er met name ook van Nick van Loon (Meerlo), Britt Jans-Beken (Wanssum), Maik Hubers (Venray) Guido de Bruijn (Venray) en Jeremy de Vink (Venray) die allen minimaal een manche in gevecht waren om de ereplaatsen. Voor de Vink houdt dit in dat hij volop in de strijd zit om een EK-ticket in de open klasse.

Foto: Maycel de Bruijn.


Selectie Moorrees

Venray | Bondscoach Arjan van der Laan heeft voor de aanstaande oefeninterlands van het Nederlands vrouwenteam, tegen Nieuw-Zeeland en Canada, een selectie van 25 speelsters geformeerd. Onder hen is ook PSV-middenveldster Myrthe Moorrees uit Venray.

De wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland wordt gespeeld in het stadion van SC Telstar in Velsen, waar op 7 april om 18.30 uur wordt afgetrapt. In het stadion van FC Eindhoven speelt Oranje op zondag 10 april om 16.00 uur de wedstrijd tegen Canada. Voor het Nederlands elftal, dat eerder deze maand kwalificatie voor de Olympische Spelen 2016 misliep, betekent de oefenperiode in april de aftrap van de voorbereiding op het UEFA Women's EURO 2017. Dit eindtoernooi vindt in Nederland plaats van 16 juli tot en met 6 augustus 2017. Als gastheer is Nederland automatisch geplaatst voor het Europese kampioenschap.