Ellen ten Damme verzorgde een uniek kippenconcert in Veulen.
Ellen ten Damme verzorgde een uniek kippenconcert in Veulen. Foto: Henk Lammen

Ellen ten Damme verrast kippen

Veulen | Een bijzonder paasconcert van een bijzondere zangeres, Ellen ten Damme, op een bijzondere locatie: in de kippenstal van zorgboerderij De Haam in Veulen. Ten Damme zong zaterdag twee keer een selectie liedjes die met het paasverhaal te maken hebben om de 38.000 kippen een ontspannen dag te bieden.

Door Henk Lammen

Een bijzonder concert was het op Stille Zaterdag, de dag na Goede Vrijdag. In tegenstelling tot de naam doet vermoeden was het eigenlijk alles behalve stil. Op de Veulense zorgboerderij De Haam werden de kippen namelijk verwend met een privéconcert van Ellen ten Damme. De dames waren er natuurlijk op hun paasbest als de kippen bij. Voor de zangeres, die op Witte Donderdag nog de rol van Maria vervulde in The Passion, was het een speciaal moment. "Dit is zeker een bijzonder concert", lachte de sympathieke zangeres na afloop van haar eerste optreden tussen de kippen op zorgboerderij De Haam. "Dit optreden staat zeker in de top tien van mijn meest bijzondere optredens. Eerlijk gezegd denk ik wel op één."

Haar eerste kippenconcert was voor Ellen ten Damme een groot contrast met The Passion. Op donderdag een concert voor 30.000 bezoekers dat door 3,2 miljoen mensen werd bekeken op de Nederlandse televisie, twee dagen later te gast op een kippenboerderij. "Ik voelde me wel thuis, want het waren allemaal maagden, heb ik begrepen. Er komt geen haan aan te pas voordat ze eieren leggen." Voor de Nederlandse zangeres was het in ieder geval een belevenis. "Ik heb me wel ingehouden, durfde niet echt wild te bewegen en ook geen keiharde uithalen te doen. Die dames houden niet van heftige, onverwachte dingen. Hoge piepen houden ze ook niet van. Dat lijkt dan op een alarmroep. Een beetje strooien met het voer. Dat vinden ze wel leuk, zoals ieder dier. Volgens mij vonden ze het wel leuk. Het leek wel of ze steeds more, more zeiden." Ook voor David Janssen van De Haam was het concert speciaal. "Het was geweldig. Muziek bij de kippen is leuk. Ik zit zelf een beetje in de muziek, dus waarom niet. En Ellen ten Damme is natuurlijk een bijzonder artiest. Heel artistiek. Twee dagen geleden schitterde ze nog in The Passion, nu mocht ze voor onze passie zingen, de kippen."