Oranjeconcert Transparant

Venray | Vocal Group Transparant (VGT) heeft al enkele jaren de gewoonte om de laatste repetitiedag voor Koningsdag in te vullen met een Oranjeconcert.

Dit jaar wordt het concert gehouden op woensdag 20 april in De Witte Hoeve aan de Gasstraat 5 in Venray vanaf 19.30 uur. Sing en Close Harmony Group Confetti, beide uit Venray, verlenen deze keer hun medewerking aan dit concert. Voor de beide gastkoren is ook de woensdagavond de repetitieavond en deze wordt nu ingevuld door deelname aan het Oranjeconcert van VGT. Het startende koor Vocal Group Transparant bestaat uit ongeveer 105 zangers en zangeressen van alle leeftijden. Dit koor zet zich zowel muzikaal als sociaal in voor saamhorigheid. Er wordt in 3 tot 7 stemvakken gezongen onder leiding van dirigent, René Pisters. Samen met buddy's zorgt vocale coach Wilmy van der Helm voor verbetering van de zangprestaties.

Er wordt geleerd de stemmen optimaal te benutten, muzikale mogelijkheden uit te breiden en speels om te gaan met klank, woord en beweging. Hiermee probeert het koor hun publiek te verrassen, en te laten zien en horen dat ze een bijzonder koor vormen en dat er van geniet. VGT wordt bij optredens begeleid door hun eigen combo. Het Oranjeconcert is voor Vocal Group Transparant de eerste in een reeks optredens.

Jongerenzanggroep Sing komt als tweede op het podium. Dit koor is in februari 2014 opgericht en bestaat nu uit 23 leden. Bij Sing zingen jonge mensen moderne nummers met leeftijdsgenoten. Het repertoire is heel breed en het leuke is dat de leden samen met hun dirigent, Jacqueline Fijnaut, hun repertoire uit mogen kiezen door zelf met ideeën te komen. Het koor richt zich op jongeren tussen de 12 en 23 jaar, en sinds februari 2016 is er ook een kinderkoor voor de groepen 4 tot en met 8 van de basisschool. Met Confetti, het derde en laatste koor van het concert, is het een weerzien met oude bekenden. Confetti bestaat uit 18 zangers en zangeressen en staat al vanaf de oprichting onder leiding van Gertie Sikes. Het koor heeft in al die jaren een repertoire opgebouwd dat veelzijdig is in zowel de muziek als ook in aankleding en choreografie. De a capella-nummers zijn favoriet, waarbij close harmony een belangrijke rol speelt. Wie graag lid wil worden van een van deze koren, kan kijken op www.vocalgrouptransparant.nl, www.singvenray.nl en www.confetti-venray.nl.

Het Oranjeconcert is gratis toegankelijk.