Afbeelding
Foto: ron koenen

Kevin van Leuven in de startblokken

Swolgen | Motorcoureur Kevin van Leuven uit Swolgen heeft samen met het G&S-team de eerste trainingsdagen in Spanje erop zitten.

Dit ter voorbereiding op de eerste wedstrijd op 10 april op circuit Silverstone in Engeland. Drie dagen op het circuit van Almeria in Spanje werden door Van Leuven volop benut om te wennen aan de overstap van een 600cc naar een 1000 cc Kawasaki ZX10R. Van Leuven en teamgenoot Tom Fisher gaan uitkomen in het British Superstock 1000 klassement en hebben het nieuwe model flink aan de tand gevoeld. Van Leuven:" Het was weer even wennen aan het tempo na een lange winter. Op de Kawasaki heb je soms het gevoel dat je wordt afgeschoten, zoveel power zit erin. Op het rechte stuk tikte ik de 300km per uur aan. De trainingen hebben we volop benut om de afstelling voor elkaar te krijgen en daarmee zijn we al een heel eind op de goede weg. Volgende week heb ik nog drie trainingsdagen waarvan twee in Engeland en de andere op zaterdag 2 april op het TT circuit van Assen."

Op zondag 3 april houdt Kevin van Leuven zijn jaarlijkse teampresentatie bij Motoport Venray. Aanvang 15.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.


Weer ritzege Wout Poels

Blitterswijck | Wout Poels (28) schreef vrijdagmiddag de vijfde etappe van de Ronde van Catalonië op zijn naam. De Sky-renner uit Blitterswijck ontsnapte op een kleine vijftien kilometer van de finish uit een kopgroep en kwam na 187 kilometer solo aan in Valls.

Wout Poels was eerder dit seizoen de sterkste in de Ronde van Valencia, waarin hij een ritzege pakte en de ploegentijdrit won. Het is de eerste Nederlandse World Tour-zege van 2016. Poels bleef in de spannende slotfase Dario Cataldo (Astana), Gaëtan Bille (Vérandas Willems) en Kanstantsin Siwtsow (Dimension Data) net voor. Nairo Quintana won zondag de 96e editie van de ronde. De 26-jarige Colombiaan van Movistar hield stand in de afsluitende etappe met aankomst in Barcelona. De laatste rit werd gewonnen door Alexey Tsatevich.

Op veertien seconden van de ritwinnaar reed de attent koersende Wout Poels achter Jarlinson Pantanonaar naar de vierde plaats.