Ysselsteyn-aanvaller Dennis Teunissen levert een voorzet af voor het Helmondse doel.
Ysselsteyn-aanvaller Dennis Teunissen levert een voorzet af voor het Helmondse doel. Foto: Lotte Kamphuis

Ysselsteyn haalt fors uit: 10-0

Ysselsteyn-HVV Helmond 10-0 (3-0).

Doelpunten: 38. Boy Geerets 1-0; 42. Dennis Teunissen 2-0; 45+7. Gijs Dinghs 3-0; 50. Boy Geerets 4-0; 52. Dennis Teunissen 5-0; 62. Gijs Dinghs 6-0; 68. Dennis Teunissen 7-0; 72. Paul Jeurissen 8-0; 85. Boy Geerets 9-0; 91. Gijs Dinghs 10-0. Scheidsrechter: Habraken (Mariaheide). Toeschouwers: 100. Gele kaart: Yalcin Altunel (HVV Helmond).

Ysselsteyn: Swinkels; Janssen, Gommers, Bovee (70. Jeffrey Versteegen) en Bouwman; Geerets, Bouten (58. Van Meijel), Jeurissen en Phil Versteegen (70. Van Dijck); Teunissen en Dinghs.

Door Henk Willemssen

YSSELSTEYN | Ysselsteyn heeft een uitstekend paasweekeinde achter de rug in de vierde klasse F. Na de 1-6 zege bij Stiphout Vooruit won de runner-up maandag voor eigen publiek met dubbele cijfers van het zwakke HVV Helmond: 10-0. Daarmee voldeed de Ysselsteynse ploeg aan de opdracht: zes punten pakken tegen beide degradatiekandidaten.

Trainer Ruud Jenneskens verklaarde vooraf dat het doel het halen van de nacompetitie is. De Ysselsteyners kunnen de lat gerust hoger leggen. Want ze zitten volop in de titelrace. "Vanaf oktober zijn we steeds beter gaan draaien", zei Jenneskens. Een welkome opsteker is dat smaakmaker Dennis Teunissen – na een kortstondig verblijf bij Volharding – vanaf 1 februari weer inzetbaar is. In vergelijking met de zaterdagwedstrijd in Stiphout was het elftal maandag op twee plaatsen gewijzigd. Phil Versteegen keerde terug van een schorsing en Gijs Dinghs verving de licht geblesseerde Frank Jespers in de voorhoede. Stef Koonings (sleutelbeenbreuk), Teun Spreeuwenberg (werk) en Dirk van de Ven (blessure) ontbraken. "We beschikken over een brede selectie. Ysselsteyn kan een en ander wel opvangen", aldus Ruud Jenneskens. Hij was niet helemaal gerust op de confrontatie met HVV. In Helmond liet Ysselsteyn immers twee punten liggen: 0-0. "Ysselsteyn is de enige ploeg die niet scoorde tegen HVV. We zijn dus gewaarschuwd", zei de Ysselsteyn-trainer.

In de openingsfase ging er nogal wat mis door de harde wind die diagonaal over het veld blies. Ysselsteyn moest tegen de wind in tornen. Desondanks had de thuisploeg een overwicht maar de Helmonders hielden nog redelijk lang stand. In de 28e minuut werd een kopgoal van Boy Geerets wegens buitenspel afgekeurd. Vlak daarna riep de arbiter de beide aanvoerders bij zei. Iemand uit het publiek had 'homo' geroepen tegen de leidsman. Die dreigde het duel stil te leggen. De trainers werden er bijgehaald en op last van Habraken moest de omroeper het publiek vermanend toespreken. "Aanmoedigen mag, maar mondje dicht tegen de scheidsrechter", klonk het uit de luidspreker.

Na de onderbreking nam Ysselsteyn snel de leiding. Op aangeven van Stan Bouten haalde Boy Geerets doeltreffend uit: 1-0. De ban was gebroken en de Ysselsteyners drukten door. Dennis Teunissen schoot de 2-0 binnen en in de zevende minuut van de extra tijd reageerde Gijs Dinghs alert bij een verre inworp van Teunissen: 3-0.

Na de pauze was het eenrichtingsverkeer. De ooit zo roemruchte Helmondse club liet zich gedesillusioneerd naar de slachtbank leiden. Stan Bouten gaf een hoge voorzet waaruit Boy Geerets raak kopte: 4-0. Ysselsteyn was superieur en ontrafelde keer op keer de geel-zwarte defensie. Op aangeven van Geerets scoorde Dennis Teunissen de 5-0. Een minuut later haalde Yalcin Altunel grof uit naar Teunissen. Altunel zag de bui al hangen en zocht snel de dug-out. op Daar zag hij tot zijn verbazing dat de leidsman niet de rode maar slechts de gele kaart trok.

Gijs Dinghs vervolgde het doelpuntenfestival door een vrije trap van Teunissen binnen te koppen: 6-0. Uit een voorzet van Phil Versteegen zorgde Teunissen voor de 7-0. De zojuist ingevallen Jeffrey Versteegen stond bij zijn eerste balcontact aan de basis van de 8-0 die op naam kwam van Paul Jeurissen. Nadat Boy Geerets de 9-0 intikte was het wachten op de tiende treffer. Die viel in de 91e minuut en Gijs Dinghs was de maker.