Vijfde editie Zomervrouwen

Oostrum | Tijdens de vijfde editie van Zomervrouwen van vrijdag 1 tot en met zondag 3 april wordt écht alles uit de kast gehaald om groots uit te pakken. Naast 120 stands en kramen met volop shopmogelijkheden, is er ook ruimte voor een hapje en een drankje.

Bovendien is er dagelijks een wisselend programma op het podium en bij de diverse pleinen en vindt er op zaterdagavond 2 april een Ladies Night plaats. Tickets zijn te bestellen via www.evenementenhal.nl/zomervrouwen. Alles wat vrouwen leuk vinden, is op Zomervrouwen in Evenementenhal Venray te vinden. Denk aan kleding, schoenen, tassen, sieraden, woonaccessoires, lekkernijen, bloemen en planten, kappers, visagisten, masseurs, schoonmaakartikelen, gezonde voeding en lifestyle, afslankproducten, steigerhout, parfums, kinderspeelgoed, steunzooltjes en nog veel meer.

Ook zijn er creatieve workshops op het gebied van woondecoratie met hout. Demonstraties over de nieuwste wenkbrauw- en wimpertechnieken maken ook onderdeel uit van het programma. Het gevarieerde programma op het podium en bij de diverse pleinen liegt er niet om. Er zijn drie modeshows per dag op het podium met de nieuwste lente- en zomertrends. Op het dansplein zijn diverse dansoptredens door Bruce Dance Factory. Ook krijgen bezoekers de mogelijkheid om dansworkshops te volgen, gegeven door professionele dansleraren. Kappersacademie Roermond geeft diverse demonstraties op het podium met de laatste trends in zomerkapsels.

Daarnaast ontvangt elke bezoeker bij vertrek een gratis Zomervrouwen Goodiebag, gevuld met drinken, eten en iets te lezen. "Ga tijdens de beurs samen met je vriendinnen, zus, moeder of collega's op de foto bij de stand van Fotohuis Venray en wie weet worden jullie wel een jaar lang het gezicht van Zomervrouwen 2017", legt beursorganisator Kristel Timmer uit. Na de beurs kan er via Facebook gestemd worden op de verschillende foto's. De winnende foto wordt een jaar lang voor promotie uitingen van Zomervrouwen 2017 gebruikt. Een hoogtepunt tijdens Zomervrouwen 2016 is de speciale Ladies Night. "Dit jaar is een lustrum. Om dit te vieren organiseren we in samenwerking met Vita Magazine op zaterdagavond 2 april een Ladies Night", vertelt beursorganisator Kristel Timmer."

Zomervrouwen is alle drie de dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Ladies Night duurt zaterdag van 17.00 tot 23.00 uur. Bezoekers van Zomervrouwen kunnen profiteren van een combi-ticket. Deze geeft naast toegang tot de beurs ook toegang tot de Ladies Night. Het combi-ticket is online te bestellen. Bestellen kan via www.evenementenhal.nl/zomervrouwen.


Onderzoek ervaring Wmo

Venray | Ruim tweeduizend inwoners van de gemeente Venray krijgen binnenkort het verzoek om mee te doen aan een onderzoek naar de ervaringen met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdhulp. Met de informatie uit het onderzoek wil de gemeente haar dienstverlening beter afstemmen op de wensen en behoeften van de inwoners.

De gemeente vindt het belangrijk te weten of inwoners die met een hulpvraag bij de gemeente komen, tevreden zijn over de afhandeling van hun vraag en het geboden ondersteuningsaanbod. Een onderzoek duurt ongeveer vijftien minuten en kan schriftelijk, via de website (met persoonlijke inlogcode) of telefonisch worden afgenomen. De gegevens worden vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig, maar de gemeente hoopt dat veel inwoners meedoen. Meer deelnemers geeft namelijk betrouwbaardere informatie. Bureau I&O Research voert het onderzoek uit. De resultaten van het onderzoeken zijn in juli bekend.


Mama Café Venray

Venray | Het eerste Mama Café Venray vindt plaats op woensdag 6 april van 10.00 tot 11.30 uur in centrum De Hei in Venray.

Het Mama Café Venray wordt iedere eerste woensdag van de maand gehouden door Chantal Bosma (lactatiekundige en moeder) en Saar Bloemers (moeder). Het is een plek waar (aanstaande) ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar vrijblijvend binnen kunnen lopen en ervaringen kunnen delen, elkaar en professionals vragen kunnen stellen en in de toekomst ook workshops kunnen volgen.