Karin Strijbos maakt een wandeling met een van de gasten.
Karin Strijbos maakt een wandeling met een van de gasten. Foto: Laura Schapendonk

"Gast staat centraal"

Venray | "Als ik ooit hulpbehoevend word, hoop ik dat er een Kapstok voor mij is." Dat zegt Karin Strijbos. Zij werkt op vrijwillige basis bij Logeerhuis Kapstok en zij zoekt collega's, want Logeerhuis Kapstok groeit.

Logeerhuis Kapstok biedt een kort, tijdelijk thuis aan mensen die door hun ziekte 24 uur per dag zorg of toezicht nodig hebben. Dat geeft de mantelzorgers die dag in dag uit voor deze mensen zorgen even 'lucht'. Het logeerhuis draait op vrijwilligers.

Karin Strijbos uit Venray is een van hen, zij is gastvrouw bij Kapstok. Dat betekent dat zij er voor zorgt dat de gasten van het logeerhuis zich zo veel mogelijk thuis voelen. Ze maakt een wandeling met hen, doet een spelletje mee, maakt een praatje, leest voor, net wat de gast graag wil. Zij neemt de taken van de mantelzorger over. Voor de echte zorgtaken komt de thuiszorg – net als thuis.

Karin is vanaf het prille begin, nu ruim een jaar geleden, actief bij logeerhuis Kapstok. "Ik werkte een paar dagen per week, en zocht invulling voor die andere dagen", vertelt zij. Match wees haar op het logeerhuis. "Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en voelde me er meteen thuis.

De sfeer, de ontvangst, de openheid en de warme uitstraling trokken me direct aan." Een achtergrond als verzorgende heeft zij niet. Dat hoeft ook niet. Die taken worden ingevuld door medewerkers van de thuiszorg. Maar Kapstok stelt wél functie-eisen: alle medewerkers van het logeerhuis volgen een doelgerichte scholing en training voor hun werk, die bij succesvolle afronding wordt bekroond met een certificaat. "Ik werk hier op vrijwillige basis, maar dat betekent geenszins dat het vrijblijvend is", zegt zij.

Karin haalt veel voldoening uit haar werk bij Kapstok. "Je moet affiniteit hebben met de gasten", vertelt zij. "Aanvoelen wat ze prettig en belangrijk vinden. Voor de één is dat een wandelingetje of een bezoek aan het Venrayse centrum, voor de ander is dat een gezelschapsspelletje, of gewoon een praatje." Deze zaken worden overigens ook vooraf besproken met de mantelzorger.

Zo kan Kapstok persoonlijk maatwerk leveren. Karin: "De gast staat centraal, die moet zich prettig en op zijn gemak voelen. Dat is aandacht die een verzorgingshuis niet kan geven. Laatst ben ik samen met een mevrouw gaan winkelen. Zij in de rolstoel, ik erachter, op naar het dorp. Lekker allerlei winkels in en uit en een ijsje gegeten. Ze heeft genoten. En daar geniet ik dan ook weer van."

Een geldelijke vergoeding voor haar werk krijgt Karin niet. Wel veel waardering. Van de gasten, van de mantelzorgers, en van de stichting Logeerhuis Kapstok. "Een etentje toen we een vrijwilligersprijs wonnen. Een bloemenbon met Valentijnsdag", zegt zij. Karin is dit werk gaan doen omdat ze haar steentje wil bijdragen aan de samenleving. "Ik heb gezien hoe mijn eigen ouders, toen zij na een leven van hard werken, in gezondheid achteruit gingen en uiteindelijk in een stoel zaten te verpieteren. Als ik dan zie hoe fijn mensen het hier hebben….Ik zeg altijd: 'als ik ooit hulpbehoevend word, hoop ik dat er een Kapstok voor mij is'."

Wilt u meer weten over werken bij Logeerhuis Kapstok? Mail dan naar info@logeerhuiskapstok.nl

Kijk ook op www.logeerhuiskapstok.nl.

fotobijschrift: Karin Strijbos maakt een wandeling met een van de gasten (foto: Laura Schapendonk)