Afbeelding
Foto: ron koenen

Zeilmakerij zit in de genen

Venray | Op 2 april openen Joy Claessens en Roel Drissen aan de Patersstraat JR Schoen- en Zeilmakerij. Voor Roel een totaal nieuwe uitdaging terwijl het zeilmakersvak bij Joy in de genen zit.

De ouders van Joy hebben jarenlang in de Poststraat een zeilmakerij gehad. "In 2010 heb ik die overgenomen, maar dat was niet het goede moment. Zo speelde onder meer de crisis mij destijds parten." Joy stopte met het bedrijf en bleef in het vak, maar dan in loondienst. "Het vak boeide mij enorm, niet raar als je er mee bent opgegroeid. De wens van een eigen bedrijf bleef bestaan."

Nadat ze haar vriend Roel had leren kennen, wakkerde de wens van een eigen zeilmakerij weer aan. "Maar ik wist dat ik het breder moest zoeken", legt Joy uit. "Zeilmakerij is nogal seizoensgebonden." Daarom gingen beiden in de leer om het schoenmakersvak onder de knie te krijgen. Twee ambachten die elkaar bovendien aanvullen. "Afgelopen najaar gingen we serieus kijken naar de mogelijkheden."

Joy en Roel richten zich voornamelijk op de reparatie van zeilen en schoenen. Daarbij worden wel verwante artikelen zoals tentharingen, rubber bandjes, zooltjes etc. verkocht. "Op termijn willen we ook maatwerk leveren door het maken van nieuwe voortenten en andere zaken."

Op zaterdag 2 april kunnen belangstellenden tussen 12.00 en 17.00 uur een kijkje nemen in de mooie ambachtelijk ingerichte winkel/werkplaats aan de Patersstraat 10. "Tijdens deze uren is er een optreden van de Shoe Shiners, een groep die op ambachtelijke wijze, maar ook met een leuke show, uw schoenen poetst."

JR Schoen- en Zeilmakerij is maandag geopend van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Foto: Marcel Aerts.


Vrijwilligers Match

Venray | Steunpunt Vrijwilligerswerk Venray Match is voor COA AZV Venlo op zoek naar begeleiding in de vrouwenruimte. Taakomschrijving: opstarten vrouwenruimte en begeleiden en organiseren activiteiten voor vrouwen. Wensen: sociale en communicatieve vaardigheden bezitten en creatief en flexibel zijn. Steunpunt Vrijwilligerswerk Venray Match, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@vrijwilligerswerkvenray.nl. Zie ook www.vrijwilligerswerkvenray.nl.