Theater op Bezoek viert feest met een aantrekkelijke korting voor de laatste voorstelling van dit seizoen.
Theater op Bezoek viert feest met een aantrekkelijke korting voor de laatste voorstelling van dit seizoen. Foto: Henk Lammen

Theater op Bezoek trakteert

Venray | In samenwerking met Hotel Asteria en nieuwsblad Peel en Maas biedt Theater op Bezoek een aantrekkelijke moederdagkorting voor de laatste voorstelling van dit seizoen op zaterdag 7 mei. In plaats van 64,50 euro kost een avondje zang, dans, theater inclusief een viergangen menu in het Venrayse hotel nu 49,50 euro, een korting van maar liefst vijftien euro.

Door Henk Lammen

"Een dag voor Moederdag en het jaar waarin we ons vijftienjarig jubileum vieren willen we graag trakteren", zegt gastvrouw Lynn Steverink van het Venrayse theatergezelschap in Hotel Asteria, sinds jaar en dag de thuishaven van Theater op Bezoek. De theatervrouw pur sang lijkt het besef van tijd voor even te vergeten. "Ja, vijftien jaar alweer", herhaalt ze de vraag hoe lang ze nu al successen viert met Theater op Bezoek. In die tijd is er veel veranderd. De inhoud van de show, de professionaliteit van de artiesten, maar vooral ook de volwassenheid van de mensen waar ze nauw mee samenwerkt. De leading lady werkt dan ook steeds meer achter de schermen. "Nee, niet helemaal natuurlijk. Ik blijf eindverantwoordelijk voor het totaalplaatje en zing nog iedere show een lied zelf. Want dat kan ik niet laten. Is mijn passie. Maar daarnaast leg ik steeds meer verantwoording neer bij de anderen."

De formule is in vijftien jaar tijd niet veranderd. Zang, dans, muziek en theater in verschillende blokken en een viergangen menu dat door de artiesten wordt geserveerd. Theater op Bezoek is een kweekvijver voor jonge talenten, maar steunt vooral op artiesten die al jarenlang deel uitmaken van het gezelschap. Majorie Scholtz is een van hen. Zij assisteert Steverink nu bij de dagelijkse gang van zaken. Myrna van Rens is op het gebied van dans en choreografie steun en toeverlaat, terwijl Mijke van Dun dance-captain is en in die functie verantwoordelijk is voor de uitvoering tijdens het jaar. "Het is fantastisch om te zien hoe iedereen nu meedenkt over de invulling van het programma. Dat tekent de volwassenheid van de groep. Tijdens brainstormsessies heeft iedereen zijn eigen wensen en voorstellen, aan het einde blijft onder de streep een aantal ideeën over voor de show. Dat is bijzonder prettig werken.

Theater op Bezoek blijft altijd op zoek naar vers bloed. Na dit seizoen stoppen enkele leden en kan het gezelschap enthousiaste, nieuwe mensen verwelkomen. Op zondag 10 april is er een auditie in Hotel Asteria. Steverink: "Artiesten met een professionele en semiprofessionele achtergrond vanaf 20 jaar zijn die dag van harte welkom." De eisen waaraan ze moeten voldoen, herhaalt Steverink de slotvraag. "Veelzijdig zijn in zang, dans en spel. En een leuke uitstraling richting het publiek hebben." Aanmelden voor de auditie kan bij Lynn Stevering via email lynnsteverink@home.nl of telefoon 06-45320561.

Onder vermelding van 'Lezersactie Peel en Maas en Theater op Bezoek in Asteria' krijgt u 15 euro p.p. korting op de laatste voorstelling van dit seizoen. Graag uw reservering met naam, adres en telefoonnummer mailen naar info@asteria.nl.