Kunstencentrum: veel onzekerheid

VENRAY | De regiegroep, die het nieuwe kunstencentrum vormgeeft, geeft de gemeente het dringende advies zo snel mogelijk een interim-bestuur aan te stellen.

Tevens moet er geld komen voor een kwartiermaker. "Er moet zo snel mogelijk actie komen", zei Wilco van der Bas namens de regiegroep. "Regel een startbudget zodat we kunnen doorpakken."

Wethouder Lucien Peeters (CDA) is niet van plan het bestuur te vervangen. Het huidige bestuur staat op een laag pitje nadat de gemeenteraad vorig jaar de doorstart met pArt4 afblies. "We moeten eerst weten of de nieuw opzet wel doorgaat", zei Peeters. Hij erkende wel het belang van een kwartiermaker. Volgens Peeters hoeft daarmee niet gewacht te worden totdat de gemeenteraad op 17 mei een besluit neemt. "Er is nog budget om de kwartiermaker aan het werk te zetten."

Op alle fronten overheerst de onzekerheid. Het afkopen van de arbeidscontracten van 43 medewerkers is een financiƫle molensteen. Peeters zei dat de afbouw van Jerusalem losstaat van de nieuwe organisatie. "De afbouw kun je niet loskoppelen", reageerde Ingeborg de Barbanson (VVD). "Als je de opbouw niet eens kent."