'Invulling pand AH cruciaal belang'

VENRAY | Het leegstaande winkelpand van Albert Heijn aan het Henseniusplein moet zo snel mogelijk een nieuwe bestemming krijgen. Dat bleek vorige week tijdens de bijeenkomst over de centrumvisie.

Volgens adviesbureau Seinpost heeft het pand een cruciale ligging als verbinding met De Gouden Leeuw. Sinds de verhuizing in december naar de nieuwe supermarkt aan de rand van het centrum, staat het pand aan het Henseniusplein leeg. Het is eigendom van het Ahold-concern.

Seinpost opperde het plan om de bibliotheek te verhuizen naar het AH-pand. De bibliotheek ligt nu aan de Merseloseweg, net buiten het winkelcentrum. Het is een grote publiekstrekker. Met de komst van de bibliotheek zou er samen met de schouwburg een cultuurplein ontstaan. Een ander idee van Seinpost is het pand te benutten voor pop-up stores. Dit zijn winkels die tijdelijk ruimtes huren. Mark van Osch opperde namens ondernemers het plan om er een indoorspeeltuin als Boegafun te huisvesten. "Dan is een groot pand gevuld en het winkelcentrum wordt een stuk aantrekkelijker", zei Van Osch. Seinpost vindt dat er meer met kunst kan worden gedaan in het centrum. "Het gaat erom bezoekers geboeid te houden. De openbare ruimte moeten uitnodigen tot activiteiten. Want mensen trekken mensen. Denk ook aan sport en fitness, gericht op kinderen. Die kunnen zich vermaken terwijl de ouders winkelen."

Seinpost wees op het belang van goede verbindingen tussen de grotere parkeerterreinen en het winkelcentrum. Juist in de hoek van de voormalige Albert Heijn is een verbeterslag nodig .De onderdoorgang is niet aantrekkelijk en ook te smal