Afbeelding
Foto: ron koenen

Viertal fietst voor diabetes

Venray | Vier mannen uit de regio Venray gaan van 21 tot en met 27 mei fietsen voor diabetes. Michel Ghielen uit Venray, Roy Derks uit Overloon en broers Rob en Luc Janssen uit Ysselsteyn nemen deel aan een WeBike2ChangeDiabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation, De Trans Pyreneeën.

Met mountainbikes gaan de mannen in zes dagen ruim driehonderd kilometer van de Spaanse Pyreneeën bedwingen. Deze uitdaging gaat ze aan met een groep van negentien Nederlandse mountainbikers. Naast het mountainbiken heeft een groot deel van de groep een gezamenlijke deler: diabetes. Een aantal deelnemers van de groep, waaronder ook Roy, heeft zelf diabetes type 1. Ghielen en Derks hebben beiden een zoon met diabetes type 1. Derks heeft al eerder deelgenomen aan een gelijkwaardige mountainbiketocht de Trans Norway. De tocht wordt georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation, opgericht door olympisch volleybalkampioen Bas van de Goor.

De foundation heeft als doelstelling mensen met diabetes laten ervaren wat sport met hen diabetes doet, hen informeren over de positieve effecten van sport en ze inspireren tot een sportief leven met diabetes. Iedere week regelmatig sporten en bewegen helpt mensen met diabetes hun bloedsuikerwaarden onder controle te krijgen/houden, waardoor ze zich beter, gezonder en zelfverzekerder voelen. Ook het contact met lotgenoten heeft een positieve werking op de omgang met diabetes in het dagelijks leven. Evenementen die de Bas van de Goor Foundation organiseert, stimuleert de kinderen met andere ogen naar hun ziekte te kijken en het om te zetten in uitdagingen. Om deel te kunnen nemen, moeten de mannen ieder minimaal 2500 euro inzamelen voor de Bas van de Goor Foundation. Dit geld wordt dan weer besteed voor de organisatie van sportevenementen voor kinderen met diabetes type 1. Ze zijn op de goede weg, maar kunnen uiteraard alle steun gebruiken. Doneren kan via www.webike2changediabetes.nl onder het kopje deelnemers.

Van links naar rechts op de foto: Rob, Roy, Luc, Michel en zonen Tijn en Bas.


Cabaret in Gryphus

Vierlingsbeek | Op vrijdag 8 april vindt in Gryphus een cabaretvoorstelling plaats van Thijs van de Meeberg. In Gryphus speelt hij een try-out van zijn eerste avondvullende voorstelling Er Mag Gedanst Worden. Het optreden van Thijs van de Meeberg begint om 21.00 uur. Reserveren via internet is mogelijk via de website van Gryphus www.gryphus.nl.