Afbeelding
Foto: ron koenen

De Lindehof tien jaar in Wanssum

Wanssum | Tien jaar geleden begonnen Annemie Hermsen en Frans Geertshuis zorgbedrijf De Lindehof in Wanssum. Dit wordt gevierd met een open dag op zondag 5 juni.

Na een flinke opknapbeurt van het pand aan de Meerloseweg begon het tweetal met het aanbieden van dagactiviteiten. Een groep cliënten werkt voornamelijk binnen, een andere groep werkt in de schuur en gaat op pad om kleine klussen bij mensen thuis te doen. Een derde groep werkt voor Staatsbosbeheer en daarmee past de zorg van De Lindehof uitstekend binnen de hedendaagse participatiemaatschappij.

De Lindehof gaat uit van het principe dat er gekeken wordt naar de mogelijkheden die een cliënt heeft in plaats van de beperking. Verder is De Lindehof onderaannemer van onder andere Dichterbij en Pluryn.

De Lindehof is 'partner' van diverse gemeentes, waaronder de gemeente Venray. Hierdoor kan men cliënten met een PGB of Zorg in Natura van de gemeente zorg aanbieden. Daarnaast plaatst De Lindehof ook cliënten die vallen onder de Wet Langdurige Zorg. Annemie Hermsen en Frans Geertshuis beheren de logies van De Lindehof. Daarbinnen bieden zij respijtzorg, waarin mantelzorgers de mogelijkheid hebben hun zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen.

"We gaan de toekomst vol vertrouwen tegemoet. In de afgelopen tien jaar hebben we een goed netwerk en veel ervaring opgebouwd. De huidige bezuinigingen zien we als een uitdaging. Als kleine ondernemer kun je makkelijker inspelen op nieuwe ontwikkelingen", aldus Annemie Hermsen.


Popquiz in Oirlo

Oirlo | Bij OJC Watjang?!? in Oirlo wordt op zaterdag 26 maart vanaf 22.00 uur voor de vijfde keer een popquiz gehouden voor de jeugd uit de omgeving van Oirlo en Venray.

Tijdens de quiz, die in het teken staat van popmuziek uit de recente jaren, gaan tientallen deelnemers in duo's het tegen elkaar opnemen om de titel Popkenner 2016 te mogen dragen. De deelnemers moeten niet alleen artiesten en nummers van de laatste jaren raden, maar ook verschillende andere kanten van de popmuziek zijn onderdeel van de quiz.

Meer informatie is te vinden op www.watjang.nl en Facebook.com/watjang.