Afbeelding
Foto: ron koenen

Jubilarissen Rode Kruis

Horst/ Venray | Tijdens de jaarlijkse contactavond voor vrijwilligers van de afdeling Horst aan de Maas-Venray van het Rode Kruis werden afgelopen zaterdag zes jubilarissen gehuldigd voor hun jarenlange en trouwe dienst als Rode Kruis-vrijwilliger.

Vijf onderscheidingen aan de vrijwilligers werden uitgereikt door burgemeester Kees van Rooij van de gemeente Horst aan de Maas. Geert van Soest, voorzitter Rode Kruis district Noord- en Midden-Limburg, reikte de onderscheiding uit aan Kees van Rooij.

Onderscheidingen voor: 10 jaar trouwe dienst Anja Joosten – Houben, Kees van Rooij; 20 jaar trouwe dienst Leny Versteegen - van Velden, Rudy Versteegen; 40 jaar trouwe dienst en blijk van waardering Riek Hoeymakers - Pingen; 50 jaar trouwe dienst Wiek van Rensch. André Houwen, 30 jaar trouwe dienst, ontvangt de onderscheiding op een later tijdstip.

Als vrijwilligers zetten ze zich in voor diverse Rode Kruis-activiteiten, zowel lokaal, regionaal als nationaal.

Denk daarbij aan sociale activiteiten (welfare, contactcirkel, bijzondere vakanties), noodhulp, evenementenhulp, begeleiding van jongeren, organisatie Dag van je Leven en het verzorgen van opleidingen.

Burgemeester Kees van Rooij mocht deze onderscheiding in ontvangst nemen vanwege zijn functie als erevoorzitter van het Rode Kruis afdeling Horst a/d Maas – Venray.