Nieuwe gastheer La Piazza Venray

Venray | Met ingang van 1 april is de geboren en getogen Venraynaar Felix Rippe de nieuwe eigenaar van het Italiaanse restaurant La Piazza in Venray.

Rippe neemt het horecabedrijf over van Birgit Eicher, die het restaurant ruim anderhalf jaar runde met haar partner Giovanni. Eicher en Rippe verheugen zich op een succesvolle voortzetting van het zoete Italiaanse leven in Venray.

De overname door Rippe komt niet uit de lucht vallen. Hij verhuisde 31 jaar geleden naar Oostenrijk, op een steenworp afstand van Italië, waar hij regelmatig over de grens van het Piemontse leven genoot. Rippe verdiende zijn sporen in het Oostenrijkse en Zwitserse bedrijfsleven en heeft jarenlange ervaring in evenementenmanagement, waar zijn affiniteit met gastronomie uit voortkomt.

La Piazza vervult zijn levensdroom om op een prachtige locatie in Venray de Italiaanse keuken aan een breed publiek aan te bieden. "La Dolce Vita (het zoete leven red.) moet een plaats krijgen in Venray", zegt Rippe. "Genieten van goed eten in een Italiaanse ambiance vind ik fantastisch. Birgit en Giovanni hebben een geweldig Italiaans restaurant neergezet. Samen met het personeel gaan we dat met nog meer Italiaanse flair uitbouwen. De medewerkers in de keuken en bediening blijven aan boord en waarborgen daarmee de authentieke Italiaanse keuken. Ik verheug me erop trouwe en nieuwe gasten te verwelkomen."

Birgit Eicher doet met pijn in het hart afstand van La Piazza vanwege privéomstandigheden.

"Deze beslissing hebben we niet gemakkelijk genomen. We hebben veel energie in het restaurant gestoken. Het loopt goed en we hebben een geweldig fijn contact met onze gasten. Dat zullen we straks erg missen. Gelukkig hebben we de zaak in goede handen kunnen overdragen. We hebben er alle vertrouwen in dat onze gasten nog lang kunnen genieten van de Italiaanse keuken in Venray."


Bourgondisch genieten in Âld Paostketoeër

Venray | Tijdens de komende paasdagen kunnen gasten in 't Âld Paostketoeër bourgondisch genieten van een ouderwetse paasbrunch, een 3-, 4- of 5-gangen keuzemenu of gewoon à la carte. Voor de kinderen is er een knutselhoek en hangt er een verrassingsei in de paasboom. Nog geen plannen? Reserveer dan snel.

De lente is er. De tijd dat de terrasstoel het weer van de bureaustoel wint. Geniet, proef en beleef bij 't Âld Paostketoeër in de koffiebar, op het terras, in de stadstuin, maar ook om mee te nemen of voor onderweg, van één van de ruim vijftig koffievariaties en/of combinaties.

"Onze baristi bereiden voor u de lekkurr®ste koffie van Venray & omstreken. Ook onze thee, theevariaties en/of combinaties worden met eenzelfde zorg en aandacht voor u bereid. Dit met een stuk ambachtelijk gebak, of in de vorm van een high thee of high koffie", vertellen Rachel, Pascal en hun medewerkers.

't Âld Paostketoeër, Paterstraat 1-3 Venray, telefoon 0478-851662.


Nominatie Wonen Limburg

Venray | Woningcorporatie Wonen Limburg is vereerd met de nominatie voor de Duurzaam Bouwen Award 2016, categorie duurzaamste woningcorporatie. Zeker omdat de corporatie al sinds een aantal jaren het onderwerp 'duurzaamheid' op allerlei mogelijke manieren in haar hele bedrijfsvoering heeft verweven.

En met name op het gebied van verduurzaming van de bestaande woningvoorraad, wat ook het thema van de Duurzaam Bouwen Awards 2016 is. Op dinsdag 22 maart wordt tijdens Building Holland in de RAI Amsterdam de winnaar bekendgemaakt door de vakjury. Met de Duurzaam Bouwen Awards 2016 wordt de inzet van koplopers beloond, die een duidelijke visie hebben op duurzame renovatie van bestaande voorraad en dit kunnen onderbouwen met meetbare resultaten. Het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de bestaande woningen en utiliteitsgebouwen is momenteel de grootste uitdaging voor de bouwsector. Daarnaast wil de overheid het creëren van een Circulaire Economie en daarmee het hergebruik van grondstoffen stimuleren.

Doel van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards in 2016 is het verkiezen van die organisaties die tot nu toe het beste slagen in het oppakken van deze twee grote uitdagingen en een voorbeeld voor hun beroepsgenoten zijn. Wonen Limburg renoveert in gezamenlijkheid met zijn huurders op een actieve en duurzame manier zijn bestaande bezit. In de periode 2012-2020 maken in de bestaande woningvoorraad daardoor 8000 woningen een forse energielabelsprong, waarmee zijn totale bezit in 2020 een gemiddeld energielabel B bereikt. De corporatie is mede initiatiefnemer van het project Zonnig-Limburg; hiermee zijn in de afgelopen twee jaar reeds 500 van haar huurwoningen voorzien van zonnepanelen. Wonen Limburg neemt deel aan de Stroomversnelling, het landelijke innovatieproject waar op een innovatie wijze bestaande woningen van het gasnet losgekoppeld worden en naar een zelfvoorzienend nul-op-de-meter niveau worden getransformeerd. Maar duurzaamheid gaat bij Wonen Limburg nog verder dan dat: zo kent Wonen Limburg een stevig 'groen' intern mobiliteitsbeleid, is zijn hoofdkantoor een goed voorbeeld van herbestemming van leegstaand vastgoed, wordt de cradle-to-cradle-gedachte bij verschillende nieuwbouwprojecten toegepast, past zij duurzame en fairtrade-inkoop toe, worden social return-afspraken met leveranciers afgesloten en investeert Wonen Limburg actief in duurzame relaties met huurders en belanghebbenden.

Naast Wonen Limburg zijn ook Oost Flevoland Woondiensten en Woningbouwvereniging Gelderland genomineerd in de categorie Woningcorporaties. De genomineerden in de overige categorieën zijn terug te vinden op de website www.duurzaambouwenawards.nl.