Afbeelding
Foto: ron koenen

Bokaal voor Simone de Koster

Wanssum | Tafeltennisvereniging Wap-Inn uit Wanssum heeft haar nieuwe wisselbokaal opgedragen aan Simone de Koster. De wisselbokaal is een kunstwerk in het teken van Simone, die vorig jaar maart op jonge leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker.

Op donderdag 17 maart, bijna een jaar na dato, werd de wisselbokaal onthuld. Onder toeziend oog van de familie en vriend van Simone werd de bokaal overhandigd aan Jack Lensen, winnaar van de clubkampioenschappen.

Simone was al jaren lid van de tafeltennisvereniging en het idee voor een bokaal in het teken van Simone ontstond al snel, vertelt voorzitter Hans van Peer. "Simone was een bijzonder persoon. Ze was altijd vrolijk en stond onverminderd positief in het leven. Haar overlijden is een groot verlies voor Wanssum en de tafeltennisvereniging. Op deze manier hebben wij als vereniging een mooie blijvende herinnering." Het kunstwerk is gemaakt door keramist Harm van der Zeeuw, die daarvoor inspiratie heeft gehaald uit kunst die door Simone zelf gemaakt is.

"Simone maakte ook kunst en we hebben foto's van haar werk naar Harm gestuurd. Hoe meer we over Simone vertelden, in combinatie met de foto's, hoe enthousiaster Harm werd. Dat gaf ons het gevoel dat hij de persoon was die er iets bijzonders van kon maken." De speciale wisseltrofee zal ieder jaar uitgereikt worden aan de winnaar van de clubkampioenschappen, en Hans van Peer is blij met het resultaat. "Harm heeft ons zeker niet teleurgesteld. De bokaal past precies bij Simone. Een kleurrijk beeld voor een kleurrijk persoon."

Op de foto Jack Lensen en Antoinette de Koster, de moeder van Simone.