Afbeelding
Foto:

Wipeout in Veltum

Vier studenten van het Raayland, Jong Nederland Venray en Wijkcentrum 't Schöpke organiseren in samenwerking met de buurtsportcoach van de gemeente Venray een wipeout in en rondom het wijkcentrum 't Schöpke op zaterdag 18 juni.

Een wipeout evenement (bekend van TV) is een vernieuwde en uitdagende variant van bijvoorbeeld een zeskamp, die vroeger ook plaatsvond in Veltum. Met uitdagende stormbanen, hindernissen en obstakels creëren we een leuke actieve dag voor alle deelnemers en natuurlijk veel leedvermaak voor de toeschouwers.

Samenwerking
De buurtsportcoach van de gemeente bracht de drie organiserende partijen samen. Het Raayland heeft samen met de gemeenten een jongerendebat georganiseerd. De winnende groep van dit debat had het geweldige idee om een wipeout te gaan organiseren. De buurtsportcoach wist dat dat Jong Nederland Venray nieuwe leden en leiding zoekt. En dat wijkcentrum 't Schöpke graag meer jeugd naar het wijkcentrum ziet komen. Met de organiseerkwaliteiten van Jong Nederland, het Wijkcentrum als locatie en de sprankelende ideeën van de vier studenten van HAVO 5 van het Raayland is het mooie initiatief geboren om de wipeout in Veltum te organiseren.

Het evenement
De organisatie werkt hard om allerlei plannen uit te werken. Het wipeout evenement zal in ieder geval een evenement worden voor jong en oud, waarbij meedoen natuurlijk belangrijker is dan winnen. Het idee is om overdag lekker actief bezig te zijn, vervolgens een heerlijke barbecue voor alle teams en af te sluiten met een te gek feest met een DJ.

Meer informatie
Om geïnteresseerden zo goed mogelijk te informeren over dit unieke evenement zal er vanaf medio april meer informatie te vinden zijn op de website www.venraybeweegt.nl

Regiogemeenten werken samen aan Positieve Gezondheid

De zeven Noord-Limburgse gemeenten gaan nu ook in regionaal verband intensiever samenwerken met Zorgverzekeraar VGZ en zorgkantoor VGZ. Belangrijkste doel is het bevorderen van de eigen kracht en mogelijkheden van inwoners. Samen werken aan een positief gezonde samenleving waarin inwoners het vermogen hebben om hun eigen leven te organiseren.

Met alle veranderingen in de WMO, Jeugdwet en Participatiewet zijn in veel gemeenten projecten gestart op het gebied van zorg, welzijn en participatie. Het leven van onze inwoners én het bieden van zorg en ondersteuning stopt echter niet bij de gemeentegrenzen. De Noord-Limburgse gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray gaan daarom in regionaal verband veel intensiever samenwerken met zorgverzekeraar VGZ en zorgkantoor VGZ.

Pilots
Momenteel lopen er in de zeven regiogemeenten al verschillende projecten en pilots om bijvoorbeeld de participatie te vergroten of samenhang en verbinding in wijken te creëren. Die blijven ook gewoon doorgaan. Dit jaar komen er in elk geval drie pilots bij die gezamenlijk worden opgepakt. In de gemeente Venlo en Venray start een pilot om de verbinding tussen de uitvoerders van verpleging en verzorging met het netwerk in de wijk te verstevigen. Doel daarbij is dat de ondersteuningsvraag van de klant centraal staat en dat optimaal ingezet wordt op de passende ondersteuning vanuit de wijk.

Convenant
De afspraken die de gemeenten en VGZ (zorgkantoor en zorgverzekeraar) hierover gemaakt hebben zijn vastgelegd in het convenant 'Samen op weg naar positieve gezondheid'. Dit regionale convenant vervangt de drie bestaande convenanten die in het verleden zijn afgesloten tussen de afzonderlijke gemeenten en zorgverzekeraar.

Gemeentehuis gesloten

Het gemeentehuis is gesloten op Goede Vrijdag (vrijdag 25 maart) en Tweede Paasdag (maandag 28 maart).