Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Talenten spelen met licht: Glow

Venray | In de aula van Kunstencentrum Jerusalem in Venray vond zondag de talentenvoorstelling Glow plaats. Ruim zestig talentvolle leerlingen van het kunstencentrum presenteerden zich 's middags tijdens twee uitvoeringen.

Het woord Glow vatte het thema van de uitvoering kernachtig samen. Alle talenten van het kunstencentrum verwerkten dan ook iets met licht in hun uitvoering. Het werd een afwisselende voorstelling met zang, dans, theater en muziek.

Door Henk Lammen

"Tijdens de talentenvoorstelling Glow werd het licht doorgegeven en dat niet alleen, alle deelnemers gaven hun passie voor muziek en hun talent door. Er presenteerden zich vijfenzestig talentvolle leerlingen zich in een voorstelling op het podium. In het begin was er niets, het licht werd ontdekt; er werd gespeeld met licht, gewerkt met de kracht van het licht, maar het licht werd ook kapot gemaakt en het licht ging uit", vatte docente Lonneke van der Meijs de uitvoering na afloop samen. "Het is mooi te zien hoe alle talenten in een voorstelling samen komen."

Van der Meijs had samen met Noortje Sluyter de coördinatie van de uitvoering voor haar rekening genomen. Regisseur Frank van den Berg had de aula van het kunstencentrum omgetoverd tot een echt theater. Alle disciplines kwamen aan bod en er waren mooie samenwerkingen. Zo speelde Vera Seroo (9 jaar) een prachtig stuk op de vleugel en begeleidde zij hierbij drie dansers van Danza. De meiden van Danza hadden in drie verschillende groepen gewerkt aan een eigen choreografie. "Het is echt geweldig wat deze meiden zelf hebben gemaakt en hoe dit tot stand is gekomen. Echt knap!"

Ebelien Min mocht de voorstelling openen op haar blokfluit en speelde daarna in het blokfluittrio. De topklas kinderen dansten nog een mooi ballet, begeleid door blokfluit muziek, gespeeld door Ebelien Min en Jurian van Beusekom en het trompetkwartet speelde iedereen wakker met het krachtige stuk van The Magnificent Seven.

Leerlingen van de afdeling musical zongen en speelden diverse stukken waaronder ook een stuk uit Moulin Rouge, waarin Markella Michail, Zara ter Steege en Eline Baltussen in het Frans zongen in een totaal Franse setting. De jongeren van Impuls dansten een stuk met blacklights waardoor het leek alsof ze getekende poppetjes waren en Louise Looman schitterde samen met de talentenband met Fireworks. De voorstelling eindigde met een prachtig theaterstuk waarin alles samen kwam van zang tot spel, van licht tot rook en eindigde met niets. Foto Henk Lammen.