Afbeelding
Foto: ron koenen

Danseressen in de prijzen

Helmond | Afgelopen zondag waren DV Ready-2-Dance en DV Peel•Dancers te gast bij DV X-Perience in De Geseldonk te Helmond. De sportieve dag heeft zeven bekers opgeleverd.

Het show duo junioren mocht de dag vroeg openen. Met hun themadans 'Rio' behaalden Elke & Sanne een mooie tweede plaats met 235 punten. Anne Konings danste zich naar een derde plek, in de categorie garde polka junioren solo, met 241 punten.

De jonge meiden van garde polka minioren 'Flair' stegen weer in punten en namen de vierde beker naar huis met 211 punten. De vierde plek was ook voor garde polka junioren 'Divine' met 227 punten. Het ochtendprogramma werd succesvol afgesloten door Anke & Linsey met hun show duo hoofdklasse. Zij stonden op het hoogste trede met 261 punten.

De dag ging verder in met de categorie garde polka jeugd solo. Esther Konings behaalde 262 punten en behaalde daarmee een elfde plaats. Garde polka hoofdklasse 'Connected' (foto) haalde eindelijk waarvoor ze zo hard gewerkt hebben; de derde plaats met 268 punten. De hoofdklassedames van show modern 'Vibe' dansten weer erg sterk en pakten de welverdiende eerste plaats met 279 punten.

Het volgende toernooi wordt door DV Peel•Dancers georganiseerd. op zondag 10 april in de schouwburg van Venray: het garde- en showdanstoernooi van DV Peel•Dancers.


Korfbal op kunstgras in Leunen

Leunen | Korfbalclub Oranje Wit ontvangt een eenmalige subsidie van €72.500 voor de aanleg van een kunstgrasveld op het sportpark in Leunen. Dat is twee derde van de aanlegkosten. De vereniging betaalt zelf een derde van de aanlegkosten en blijft verantwoordelijk voor jaarlijks onderhoud.

Wethouder Lucien Peeters is ervan overtuigd dat hiermee het sportklimaat in de gemeente Venray een hoger niveau zal bereiken: "Korfbal is met ongeveer 1.000 actieve leden een belangrijke sport in de gemeente Venray. Het hebben van een kunstgrasveld heeft toegevoegde waarde voor de hele vereniging." In 2013 heeft de gemeenteraad het beleid vastgesteld voor de aanleg van kunstgrasvelden. In dit beleid is beschreven aan welke criteria een vereniging moet voldoen om in aanmerking te komen voor subsidie. Gekeken wordt onder meer naar de mate waarin kunstgras in de betreffende sport de norm is, of de vereniging velden tekort heeft, of multifunctioneel gebruik mogelijk is, en wanneer het 'oude' veld aan renovatie toe is. Oranje Wit uit Leunen voldoet aan deze criteria.