Afbeelding
Foto: ron koenen

AVOS huldigt 100ste lid

Venray | De Algemene Venrayse Onafhankelijke Seniorenvereniging (AVOS) heeft al haar honderdste lid in het zonnetje kunnen zetten. Rian Stiphout uit Leunen was de gelukkige.

De eerste ledenvergadering op donderdag 17 maart werd daardoor een feestelijke start voor de ouderenorganisatie, die eind afgelopen jaar werd opgericht. Tijdens deze eerste zeer druk bezochte vergadering werd het nieuwe bestuur gekozen en werden tevens de statuten en het huishoudelijk reglement vastgesteld. Deze ledenvergadering deed Rian Stiphout terugdenken aan 'een collectief', een democratisch beginsel uit haar opleiding als dramadocente. Het gaf haar een goed gevoel. Voorzitter Harrie van de Locht overhandigde Rian Stiphout een oorkonde, een fairtrade-pakket van de Wereldwinkel en een bosje tulpen. Tevens bood hij haar een jaar lidmaatschap aan.

Rian werd lid omdat zij op zoek was naar culturele uitstapjes en gezelschap. Zij is freelance dramadocent, geeft cursussen weerbaarheid voor meiden in het basisonderwijs en is vrijwilliger bij Coach for you. Het programma stond haar zo goed aan dat zij zich als lid aanmeldde: ze bleek het jongste lid te zijn en ook nog het 100ste. Bij de excursie naar het Cuypershuis te Roermond en de eerste ledenvergadering heeft Rian AVOS ervaren als een leuke open club met kansen voor eigen inbreng van de leden. Zij mist enigszins de vrouwelijke insteek in het gepresenteerde activiteitenprogramma met volgens haar een mannelijke inslag. Daar gaat ze mogelijk zelf invloed op uitoefenen.