De sterk spelende Venrayse middenvelder Danny Pelzer rukt op naar het  SSS'18-doel. Armend Shala (rechts) vraagt de bal.
De sterk spelende Venrayse middenvelder Danny Pelzer rukt op naar het SSS'18-doel. Armend Shala (rechts) vraagt de bal. Foto: Rikus ten Brücke

Derby opnieuw prooi Venray

SSS'18-Venray 1-3 (1-1).

Doelpunten: 29. Koen Verlinden 1-0; 33. Niek Versteegen 1-1; 60. Armend Shala 1-2; 93. Niek Versteegen 1-3. Scheidsrechter: Ploegstra (Born). Toeschouwers: 600. Rode kaart: 67. Koen Voesten (SSS'18) na twee keer geel. Gele kaart: Koen Verlinden, Cas Rutten (SSS'18), Niek Versteegen en Joy Koenen (Venray).

SSS'18: Van den Berg; Venhuizen, Wout Janssen, Rutten en Gielen (87. Luydens); Paul Janssen (64. Beckers), Verlinden en Voesten; Rommen (85. Kemperman), Joosten en Lucassen.

SV Venray: Nielen; Wismans (31. Gielens), Van Mil, Van Dijck en Van der Waerden; Koenen (73. Kessels), Linders en Pelzer; Wilschut (83. Kleuskens), Versteegen en Shala.

Door Henk Willemssen

OVERLOON | Venray won ook de tweede derby van SSS'18 (1-3) in de eerste klasse D. De rood-witten toonden opvallend genoeg meer felheid dan de mat ogende Overloners. Net als in Venray eindigden de geel-zwarten met tien man.

Voor beide ploegen waren de belangen groot. Wellicht dat de Venraynaren beter met de druk konden omgaan. Anders valt de afwachtende houding van de Overloonse ploeg niet te verklaren. Venray toonde veel meer strijd en werklust dan een week eerder tegen Meerssen (0-4). Arbiter Ploegstra hield de beladen derby kort en blies vaak (soms te vaak) op zijn fluit.

Captain Wout Janssen liet tijdens het duel zijn ongenoegen horen over het spel van zijn ploeg. "Wij wilden vanaf het begin voluit gaan. Maar het gebeurde niet. Daar was ik zo gefrustreerd over. We waren niet scherp en de overtuiging ontbrak. Daardoor kregen we ook onnodige gele kaarten omdat we te laat waren. Ik snap er niets van", zei Wout Janssen na afloop hoofdschuddend.

De winnende trainer Stef Sijbers was uiteraard in zijn nopjes met de derbywinst. Maar zeker ook met de metamorfose die zijn elftal binnen zeven dagen onderging. "Dit is een jonge ploeg. Met ups en downs", verklaarde Sijbers. "We hebben de afgang tegen Meerssen besproken. We zijn weer op nul begonnen. We wisten dat SSS moeite heeft met de opbouw van achteruit. Daar hebben we goed op ingespeeld."

Het eerste gevaar kwam na een kwartier van Niek Versteegen die een vrije trap op de paal schoot. Na een halfuur braken de Overloners uit over rechts. Bas Joosten trok de bal voor en Koen Verlinden vond van dichtbij het doel: 1-0. Verdediger Jordy Wismans moest zijn reddingspoging op de doellijn bekopen met een knieblessure. "Ik wilde de bal wegwerken. Maar ik kreeg een duw van Koen Verlinden en zakte door mijn knie", baalde Wismans die vervangen werd door Frank Gielens.

Vlak daarna kwam Venray langszij. Op aangeven van Chris Wilschut knalde Niek Versteegen de bal schitterend diagonaal binnen: 1-1. Venray drukte door en goalie Kevin van den Berg hield Versteegen van zijn tweede treffer af.

Na de pauze behield Venray het overwicht. De Overloners kwamen er amper nog uit. Spits Bas Joosten stond voorin op een eiland.

Na een kwartier schoot Armend Shala de bal in de verre hoek binnen: 1-2. Een goal van Shala werd even later vanwege buitenspel afgekeurd. Toen Koen Voesten halverwege de tweede helft na twee keer geel de rode kaart ontving, leek Venray de strijd snel te kunnen beslissen.

Juist tegen tien man ging het lastiger. Het Venrayse spel was te onrustig waardoor de Overloners hoop bleven houden. Trainer Ales Jurcik bracht met Bart Beckers, Thijs Kemperman en Renell Luydens drie extra aanvallers binnen de lijnen. Het mocht niet baten.

Nadat Chris Wilschut en Niek Versteegen kansen op de derde treffer lieten liggen, was het in de extra tijd toch raak. Na een combinatie met Armend Shala schoot Niek Versteegen de 1-3 binnen. "Die goal had al veel eerder moeten vallen", vond Stef Sijbers. "De zege is dik verdiend. We kregen een knullig doelpunt tegen. Voor de rest hebben we niets weggegeven."