Afbeelding
Foto: ron koenen

Cheque voor St. Catharina

Leunen | Een verrassing van de VriendenLoterij voor Harmonie St. Catharina Leunen-Veulen-Heide. De club is een van de succesvolste deelnemers aan de VriendenLoterij Belmaanden in februari en ontving een cheque van 500 euro.

Harmonie St. Catharina gaat het geld gebruiken voor de uniformen van de harmonie. Diane van Gorp, penningmeester bij St. Catharina: "Geweldig dat we deze prijs hebben gewonnen! Het geld gaan we gebruiken voor de uniformen van de harmonie. We hebben al nieuwe bloesjes, maar het borduursel en de broeken ontbreken nog."


De VriendenLoterij keert tijdens de Belmaanden per kalendermaand extra geldbedragen uit aan de 7 clubs en verenigingen die de meeste loten hebben verkocht. Harmonie St. Catharina eindigde in februari op de zevende plaats en ontvangt 500 euro. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de VriendenLoterij Belmaanden genereren.


Foto: Frank Karssing.


Congres mantelzorg

Venray | In De Witte Hoeve in Venray wordt op maandag 30 mei een mantelzorgcongres gehouden.

De druk op mantelzorgers neemt steeds meer toe; de zorg die zij verlenen wordt intensiever en langduriger. Veel mantelzorgers ervaren de zorg voor hun naaste echter ook als waardevol. Door aandacht te geven aan de positieve aspecten van mantelzorg kunnen mantelzorgers geholpen worden bewust voor de zorg te blijven kiezen en de draagkracht te behouden.

Dagvoorzitter is Simone van Trier en ook wethouder Lucien Peeters is aanwezig. Verder is er aandacht en zorg voor kwetsbare migrantenouderen. Mohammed Benzakour, schrijver, publicist en mantelzorger, komt hierover vertellen.

Ook zijn er workshops die worden verzorgd door Lieke Paulussen van Sprekende Mantelzorgers, Anja Damhuis, mantelzorgondersteuner bij Synthese, en Mohammed Benzakour. Tevens is er de mogelijkheid tot netwerken.

Het congres duurt van 16.30 tot 20.00 uur.