Afbeelding
Foto: ron koenen

Vernieuwd RooyNet online

Venray | Met een gezamenlijk aftellen en een druk op de knop door Twan van Els en wethouder Lucien Peeters vond op vrijdag 18 maart in de Burgerzaal van het Venrayse gemeentehuis onder grote belangstelling de lancering van het vernieuwde RooyNet plaats. Twan van Els, die in 2004 aan de wieg stond van RooyNet en die zich in de beginjaren een stuwende kracht toonde, was eregast bij de lancering van RooyNet 2.0.

In zijn welkomstwoord ging voorzitter Gerard de Beijer van het Venrays Museum, onder wiens bestuur RooyNet ressorteert, uitgebreid in op het ontstaan van RooyNet en de stormachtige ontwikkeling die de website vervolgens doormaakte. Lovende woorden had hij voor RooyNet-coördinator May Volleberg, die zich wekenlang met een bewonderenswaardige gedrevenheid had ingezet om samen met de firma Picturae uit Heiloo RooyNet een modern gezicht te geven. En niet alleen dat, ook de gehele digitale infrastructuur moest omgezet worden naar de hedendaagse technologie. Alles bij elkaar een megaklus die het uiterste gevergd had. Met een bloemetje en een waarderend applaus werd de RooyNet-coördinator beloond.

Wethouder Lucien Peeters gaf in zijn toespraak aan veel respect te hebben voor al die vrijwilligers die het gemeentelijke cultuurhistorische erfgoed via RooyNet wereldwijd uitdragen. Venray-promotie van de bovenste plank. Samen met Twan van Els zorgde hij met een druk op de knop dat onder applaus van de aanwezigen op het grote scherm de openingspagina van het vernieuwde RooyNet verscheen.
May Volleberg legde uit wat de bezoekers van de website allemaal te zien kunnen krijgen. Op het scherm verschenen niet alleen de logo's van de 42 RooyNet-deelnemers, maar ook het uitgebreide menu, prachtige foto's, webexposities, het Peel en Maasarchief en diverse zoekmogelijkheden.
Thomas van Maaren van Picturae roemde de prima samenwerking met May Volleberg, gaf aan trots te zijn op de Venrayse erfgoedwebsite en sprak de hoop uit dat andere gemeenten dit voorbeeld zouden volgen.

Met een door Twan van Els, voorzitter Gerard de Beijer en wethouder Twan van Els uitgebrachte toost op een mooie toekomst voor RooyNet en de Venrayse erfgoedorganisaties werd de bijeenkomst in de raadszaal feestelijk afgesloten. Foto: Rikus ten Brücke.