Henk Willems aan slag in Laarbeek

LAARBEEK | Oud-Venraynaar Henk Willems is benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Laarbeek. Hij gaat na het paasweekeinde, op 29 maart, aan de slag.

Naar verwachting zal hij tot de zomervakantie in functie blijven. De procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester loopt al een tijd. De inmiddels 69-jarige PvdA'er vervangt de zieke Frank Ronnes, die eveneens waarnemer was. Sinds Hans Gilissen per 1 januari 2010 naar Venray vertrok, is Willems al zijn vierde opvolger. Gilissen was vanaf 2004 eerste burger van fusiegemeente Laarbeek. Willems woont in Drunen. Hij ging op 1 januari 2012 met pensioen nadat hij vijftien jaar burgemeester was van Heusden. Hij heeft in 2013 al eens waargenomen in Oisterwijk.

Henk Willems begon zijn in 1978 zijn politieke carrière in Venray als PvdA-raadslid. Vier jaar later werd hij wethouder.

In 1989 werd hij burgemeester van de Brabantse gemeente Wouw. In 1994 stapte hij over naar Drunen, dat na een herindeling in 1997 opging in de gemeente Heusden.