Mieke Janssen, een van de bekende Venraynaren op de catwalk, genoot afgelopen zondag.
Mieke Janssen, een van de bekende Venraynaren op de catwalk, genoot afgelopen zondag. Foto: Henk Lammen

Een schot in de roos

Venray | Hartje Venray kan weer terugkijken op een geslaagde modekoopzondag. Het evenement in het centrum trok veel bezoekers die zich in de diverse winkels op de hoogte lieten stellen van de nieuwste modetrends.

Door Henk Lammen

Om het winkelend publiek een indruk te geven van de mode 2016 trok er twee keer een modekaravaan door het centrum van Venray. Nieuw was dat de mannequins dit jaar bestonden uit een groep bekende (en minder bekende) Venraynaren. Zo waren onder anderen Jorianne Janssen, Toon Kateman en dochter Bieneke, Mieke Janssen, Kiki Jaspers, Wilma Manders, Henriette Vievermans, Ger Janssen, Sjef Keijzers en Anne-Marie Goossens, glamourmodel voor een dag. Ze straalden en genoten van hun eenmalige optreden als model en verrasten het publiek met een mini modeshow van formaat waarin de nieuwste voorjaarsmode werd gepresenteerd. Met een oldtimer voorop trok de karavaan, onder begeleiding van muziek, door het winkelhart. Op drie plekken, het Schouwburgplein, de Grote Markt en De Bleek, betraden deze Venraynaren de catwalk om in een korte modeshow de nieuwste mode aan de bezoekers te showen. Deelnemers en het publiek genoten met volle teugen. "Het was geweldig", glunderde Mieke Janssen zondag na afloop. "Ik denk dat het een schot in de roos is geweest. Persoonlijk heb ik in ieder geval enorm genoten. De reacties vanuit het publiek waren ook heel positief. We zijn natuurlijk geen modellen, maar hebben met heel veel enthousiasme de nieuwe voorjaarsmode laten zien. Hopelijk is dat uiteindelijk ook zo bij de mensen langs de catwalk zo over gekomen. Ik denk dat het voor herhaling vatbaar is. Ik ben zeker van de partij als het volgend jaar wordt herhaald", straalt de Venrayse zangeres.

Deelnemende bedrijven aan de modepresentatie waren onder andere Berden, Vice Versa, Van Essen, Wolff, Puur, Carola van Benthum, Specsavers, Jos Arts en Gerry Weber. De ondernemers van Venray organiseren dit jaar iedere maand een koopzondag, in principe de laatste zondag van de maand.