Crea Weekend Voorjaar Venray

Oostrum | Op 25, 26 en 27 maart vindt in Evenementenhal Venray de laatste creatieve voorjaarsbeurs van 2016 plaats. Na edities in Hardenberg en Gorinchem wordt Crea Weekend Voorjaar afgesloten in Noord-Limburg. Iedereen die inspiratie wil op doen op creatief hobbygebied, is op deze consumentenbeurs op de juiste plek.

Tijdens komende editie van Crea Weekend Voorjaar in Evenementenhal Venray zijn er voor bezoekers volop mogelijkheden om deel te nemen aan workshops en/of het bijwonen van presentaties. Denk aan workshops en presentaties op het gebied van kralen, keramiek, tingieten, 3D-kaarten, krijtverf en nog veel meer. Er zijn ook speciale workshops voor kinderen.

Deze creatieve voorjaarsbeurs is een ideaal moment voor bezoekers die al creatief zijn, maar ook voor bezoekers die hun creativiteit willen ontdekken. Volop kraampjes met allerlei uiteenlopende producten: sieraden & kralen, vilt, wol, haakmateriaal, stoffen, stempels, originele geschenken, decoratie, keramiek en mozaïek.

Toegangskaarten voor Crea Weekend Voorjaar Venray zijn aan de kassa, maar ook online te verkrijgen. De beursorganisatie raadt het bezoekers aan om via www.evenementenhal.nl/crea-ve kaarten te bestellen om zo te voorkomen dat ze in een wachtrij bij de kassa komen te staan.

Kinderen tot en met 5 jaar hebben gratis toegang tot de beurs. Volwassenen betalen 8 euro, voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar en 65-plussers bedraagt een kaartje 4 euro.

De beurs is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren is gratis voor bezoekers.


Jaar lang gratis ijs De Verleiding

Venray | Met een videowedstrijd bij IJssalon De Verleiding in Venray valt een jaar lang gratis ijs te winnen. Door het inzenden van een leuk of grappig filmpje met het thema 'IJs en Verleiding' maakt men kans op de prijs.

De jubilerende ijssalon bestaat dit jaar 10 jaar en wilde eens groots uitpakken. Eigenaar/ijsmaker John Jansen: "Met de feestelijke opening van ons jubileumjaar op 3 maart hebben we tussen 14 en 18 uur iedereen getrakteerd op een gratis bolletje ijs. De winkelstraat stond helemaal vol met mensen die langs kwamen voor een bolletje ijs en om het 10-jarig jubileum mee te vieren. Met dat enthousiasme in het achterhoofd zijn we gaan nadenken over een leuke actie waarbij men kans maakt op een heel jaar lang gratis is." Jansen werkte het plan uit met het mediabedrijf Cannonball Media. Uiteindelijk werd gekozen voor een opzet waarbij men leuke of grappige filmpjes met het thema 'IJs en Verleiding' kan insturen via de website.

De goedgekeurde filmpjes worden op het YouTube-kanaal en de Facebookpagina van De Verleiding geplaatst. Het filmpje met de meeste duimpjes omhoog wint een jaar lang gratis ijs. Inzenden kan t/m 21 april, op 22 april zal de winnaar bekendgemaakt worden via de Facebookpagina van de ijssalon. Rondom de actie is een flinke campagne opgestart; op de beeldschermen in de ijssalon draaien spotjes, er verschijnen advertenties in de regionale media en op Facebook en er worden flyers verspreid.

De website van De Verleiding is te vinden op www.deverleidingvenray.nl.


Concert voor kippen in Veulen

Veulen | Op zaterdag 26 maart, de dag voor Pasen, wordt er een concert voor kippen gehouden door zangeres Ellen ten Damme. Aansluitend vindt er een verantwoorde paaslunch plaats.

Pasen is niet compleet zonder lekkere eieren. Bij PLUS vind je sinds 2012 enkel vrije-uitloopeieren en biologische eieren. Die smaken niet alleen lekkerder, maar zijn ook veel verantwoorder. Deze Pasen staat bij PLUS dan ook volledig in het teken van verantwoord. Om de kippen die deze lekkere eieren leggen, dit jaar extra in het zonnetje te zetten, houdt PLUS op zaterdag 26 maart 2016 een uniek paasconcert.

Niemand minder dan Ellen ten Damme speelt samen met haar muzikanten een selectie liedjes die met het paasverhaal te maken hebben om de kippen een ontspannen dag te bieden. Dit doet ze in de kippenstal van Zorgboerderij De Haam in Veulen, waar de GIJS-eieren vandaan komen – de vriendelijkste eieren van Nederland. Muziek in de stal kan bijdragen aan een beter welzijn van kippen, zo adviseert een Engelse wetenschapper op het gebied van kippenwelzijn. De meest waarschijnlijke verklaring hiervoor is, dat kippen door muziek leren dat onbekende geluiden van buitenaf niet per definitie gevaarlijk zijn.

Uit een inventarisatie van praktijkervaringen onder pluimveehouders blijkt dat 96 procent van de boeren die muziek afspelen bij de kippen, vindt dat kippen rustiger worden door muziek, en dat 52 procent ze minder agressief noemt. Bijzonder is, dat zestien procent meldt dat kippen meer eieren leggen door een plaatje op te zetten. Het zijn dit soort onderzoeksresultaten, op een rij gezet door het Louis Bolk Instituut in Driebergen, die PLUS ertoe hebben aangezet een rustgevend concert voor de heldinnen van het ei te geven.

"Pluimveehouders zetten vaker muziek op om kippen wat afleiding te bezorgen of ze te beschermen tegen onverwachte omgevingsgeluiden. Een concert is dan ook een welkome afwisseling van hun dagelijkse routine. En een goede manier om te voorkomen dat ze uit verveling op elkaar gaan pikken", zegt Marijke de Jong, programmamanager Beter Leven-keurmerk bij de Dierenbescherming. "De kippen op Zorgboerderij De Haam hebben een prachtig verblijf. Dat ze nu met Pasen een extra verwendag krijgen, is natuurlijk fantastisch."

Meer informatie over het kippenconcert is te vinden op www.plus.nl/info-pasen.