'Meer overlast bij Evenementenhal'

OOSTRUM | Door de toename van het aantal grote evenementen neemt ook de parkeer- en verkeersoverlast toe bij de Evenementenhal op bedrijventerrein De Hulst II.

"Er ontstaan opstoppingen bij de rotonde voor de verkeerslichten op de N270 en de A73", zei Toon Kerkhoff (PP2) in de commissie Wonen. "Er ontstaan vaker onveilige situaties." PP2 drong aan op maatregelen en op afspraken met de organisatoren van de evenementen.

Burgemeester Hans Gilissen reageerde dat de N270 (Deurneseweg) een provinciale weg is. De opstoppingen zouden mede ontstaan door de afstemming tussen de stoplichten. "De problemen zijn ons bekend. Alhoewel er geen ernstige ongevallen zijn gebeurd. De provincie is de wegbeheerder van de N270. We hebben contact met de provincie en dringen aan op het nemen van acties." Volgens Gilissen zorgen de organisatoren zelf voor verkeersregeling op en rond het terrein. "Daar zijn we tevreden over." Bert Linskens (PvdA) reageerde dat het vaker een parkeerchaos is in de omgeving. "Met veel auto's die langs de weg in de berm geparkeerd staan."