De hoek Langstraat/Langeweg.
De hoek Langstraat/Langeweg. Oude foto

Hoek Langstraat

Venray | Momenteel wordt op de hoek Langstraat/Langeweg de nieuwbouw van de woningen bij de nieuwe Albert Heijn afgerond.

We gaan met deze foto even terug in de tijd. In het grote huis uiterst links woonde vroeger de familie Nijmeijer en later de familie Leenders. In de volgende woning woonde de familie Hár Stoks en in het rechter huis woonde de familie Toon Jacobs, beter bekend als 'Toeën Páp' vanwege zijn beroep als melkboer.

Toon kreeg de opdracht om de nieuwe vanillepap aan de mensen te brengen en zo ontstond de bijnaam 'Toeën Páp'. Toon werd een collega van melkboer Pietje Maas, beter bekend als 'Pietje Bòttermelk'.

De huizen werden op 26 februari 1974 gesloopt. Ze moesten plaats maken voor de reconstructie van het kruispunt Langstraat/Pastoor Ruttenstraat/Paterslaan. In 1975 werd deze reconstructie gerealiseerd. De naam Pastoor Ruttenstraat werd vervangen door Langeweg. Hiermee werd in Venray een begin gemaakt van de binnenring, overeenkomstig het centrumplan.

Enkele jaren geleden kwam de naam Pastoor Ruttenstraat weer terug in Venray. Het werd de verbindingsweg tussen de Leunseweg en de St. Anthoniusstraat.

Foto: Privécollectie Carel Leenders. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten.

Ook kunt u daar oude jaargangen van nieuwsblad Peel en Maas inzien.

Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray.