Afbeelding
Foto: ron koenen

Leren in de praktijk

Venray | De afgelopen weken zijn er verschillende artikelen verschenen, zowel blogs via de website van het Raayland als in de Peel en Maas waarin duidelijk is dat het Raayland College zijn leerlingen in contact wil brengen met de maatschappij.

Leerlingen hebben het crematorium bezocht, zijn bezig geweest met voedselverspilling, hebben samen met journalist Sander Koenen Engelse teksten geschreven. Onlangs werkten leerlingen van vwo 6 samen met Arthur van Dok en Niek van de Pasch van Van der Putt advocaten aan een casus over een arbeidsconflict. Uiteindelijk speelden de leerlingen een rechtszaak na.

Zo krijgen jongeren een beeld van beroepen, ze zien de context. De stof wordt niet meer droog aangeboden, maar krijgt betekenis. De leerlingen leren wat er speelt in de maatschappij. Wat staat er in een arbeidscontract? Hoe belangrijk is het dat ik dat contract goed lees?

"Voor mij, als docent Nederlands is het doel dat leerlingen in contact komen met allerlei beroepen waarbij het vak Nederlands een rol speelt: een vergadering of een gesprek leiden, creatief schrijven, literatuur, presenteren", laat Josje Mulders weten. "Hierbij wil ik graag mensen uit Venray en omgeving betrekken. Hoe mooi is het dat we zo samen met Venray en omgeving het onderwijs kunnen maken?"

Ziet u het ook als een leuke uitdaging om bij te dragen aan de ontwikkeling van de jeugd van het Raayland?Neem dan contact op met Josje Mulders: j.mulders@raayland.nl.