Koopzondag in Venray

venray | Op zondag 20 maart is het koopzondag in Venray. Deze dag staat geheel in het teken van de mode. Die middag zal twee keer een modekaravaan door het centrum van Venray trekken. Nieuw is dat de mannequins dit jaar bestaan uit een groep bekende (en minder bekende) Venraynaren.

De modekaravaan is al enkele jaren een begrip op de koopzondag van Venray in de maand maart. De nieuwste voorjaarsmode wordt op een bijzondere wijze gepresenteerd aan het publiek. Met een oldtimer voorop trekt de karavaan, onder begeleiding van muziek, door het centrum van Venray.

Er zijn dit jaar drie haltes waar de bekende Venraynaren de catwalk betreden om de nieuwste mode aan de bezoekers te showen. De karavaan trekt om 13.00 en om 15.00 uur door het centrum. De showplekken zijn het Schouwburgplein, de Grote Markt en De Bleek.

Onder de mannequins zijn dus enkele bekende Venraynaren. Deelnemers zijn onder meer Gert Janssen, Mieke Janssen, Toon Kateman, Sjef Keijzers, Anne-Marie Goossens, Anita Arts, Monique Litjens en Wim Hillenbrink.

De deelnemende bedrijven zijn onder meer Uhmah, Hout Brox, Gerry Weber, Specsavers, Esprit, Hema, Jos Arts, Zij Fashion, Carola van Benthum, Puur, Berden, Vice Versa, Vero Moda, Van Essen en Wolff

De ondernemers van Venray organiseren dit jaar elke maand een koopzondag. In principe is dit de laatste zondag van de maand. In verband met Pasen is deze zondag een week naar voren geschoven. De koopzondag in april is op 24 april.


Lezing over stress

Venray | In 't Stekske in Venray wordt op dinsdag 22 maart een lezing over stress gehouden door Marina Schriek.

Marina Schriek is auteur van Gefeliciteerd met je burn-out en Gefeliciteerd met je echtscheiding. Hoe weet je dat je teveel stress hebt? Bestaat een stress-vrij leven? Hoe voorkom je dat je een burn-out krijgt en hoe help je iemand in je omgeving die bevattelijk is voor stress?" Wat is het belang van relaties in je leven? Het verbeteren van de relaties in je leven kan een belangrijke opmars zijn naar een betere gezondheid. Betere relaties leiden tot minder stress, meer plezier én een succesvoller leven. Schriek geeft tijdens de lezing inzichten en praktische handvatten die helpen relaties te verbeteren én een succesvol, gezond en gelukkig leven te leiden. Aanvang 20.00 uur.

Aanmelden kan via e-mail emlucassen@home.nl of telefoon (0478)850237, 06-23563905.


Show Your Talent

Venray | Het Venray's Mannenkoort (VMK) houdt op zondag 3 april in samenwerking met Kunstencentrum Jerusalem en het Raayland College de muzikale talentenshow Show Your Talent.

De show begint om 11.00 uur in de schouwburg van Venray, en de toegang is gratis. Tijdens deze show krijgt muzikaal talent uit Venray en omgeving de kans om dat op het grote podium te laten zien. "Met de samenwerking van het Venray's Mannenkoor, het Kunstencentrum Jerusalem en het Raayland College willen we meer onderling uitwisselen en leren van elkaar", licht Wido Derks, één van de organisatoren namens het VMK, toe.

Het programma is samengesteld uit acts die al te zien waren op de jaarlijkse Traay Out van het Raayland College, en uit een auditie in De Witte Hoeve. Tijdens de Traay Out in februari zijn enkele acts uitgekozen om nogmaals op te treden tijdens Show Your Talent. Derks: "Het programma is nu bomvol met een mix van zang, dans, slagwerk, een band, en tussendoor optredens van het mannenkoor. Je kunt moderne dans zien, of het zingen van barbershop. Of je nou van klassiek houdt, of van Led Zeppelin, voor elke kunst- of muziekliefhebber is er een onderdeel in het programma te vinden. Helaas hebben we dit jaar ook 'nee' moeten verkopen aan sommige talenten." De jongste deelnemer is 7 jaar, de oudste deelnemer is boven de 80. Het programma op 3 april duurt tot ongeveer 13.30 uur. Na afloop is er in de foyer gelegenheid tot napraten. "En we hopen dat zich nieuwe koorzangers aanmelden, die ook hun stem willen laten horen in ons koor. Ze zullen warm welkom worden geheten!", besluit Wido Derks.

Na de voorstelling van 3 april wordt geëvalueerd en besloten of het evenement in 2017 een vervolg gaat krijgen.


Records voor Dion Dreesens

Venray | Een week na het missen van de kwalificatie voor de Olympische Spelen, op een halve seconde na op de 200 meter vrije slag, wist Dreesens tijdens de NCAA in Indianapolis (USA) wel te pieken op de titelstrijd voor het kampioenschap tussen de Amerikaanse Universiteiten uitkomend in division 2.

Hij won overtuigend op de 200 en 500 yard vrije slag en wist hierop een nieuw record te zwemmen. Het estafetteteam van de Queens University uit North Carolina won onder zijn aanvoering niet alleen de 4 maal 200, maar wist ook hierop een nieuw record te behalen. De 1000 yard werd ook door de 22-jarige Venraynaar gewonnen en er was een de derde plaats voor hem op de 100 yard vrije slag.

Op basis van zijn prestaties werd Dreesens tot 'Swimmer of the Year' verkozen. Zowel het vrouwenteam als de mannen van Queens werden kampioen van 2016. Voorafgaand jaar wist Queens voor het eerst in hun historie dit kampioenschap te behalen en het dit jaar dus te verlengen. Het seizoen van het zwemmen voor de universiteit is hiermee voorbij. Dreesens traint verder met het Eliteteam SwimMac uit Charlotte. Dreesens krijgt namelijk nog op het EK in Londen in mei een kans om zich individueel te plaatsen voor de Olympische Spelen komende zomer in Rio de Janeiro en maakt deel uit van het Nederlands estafetteteam.