Afbeelding

WijkLeerbedrijf Venray gestart

In het centrum van Venray is het WijkLeerbedrijf gestart. In het WijkLeerbedrijf volgen deelnemers een opleiding tot Helpende zorg en welzijn. Tijdens hun stage bieden zij kleinschalige en laagdrempelige hulp aan kwetsbare inwoners in het centrum van Venray. Het gaat dan om hulp of ondersteuning die buiten de Wmo of de zorgverzekering valt.

Kunt u niet alles meer zelf doen, maar komt u (nog) niet in aanmerking voor geïndiceerde zorg? Dan kunnen de deelnemers van het WijkLeerbedrijf wellicht helpen.

Ook samen wandelen
Deelnemers van het WijkLeerbedrijf kunnen onder andere ondersteunen bij lichte en aanvullende huishoudelijke werkzaamheden. Maar ze begeleiden bijvoorbeeld ook (oudere) inwoners die zich beperkt kunnen bewegen bij een wandeling met rollator of rolstoel of bij een fietstocht. Boodschappen doen, naar de bibliotheek of naar het museum, maar samen de hond uitlaten kan ook. De deelnemers ondersteunen bewoners die met net dát beetje hulp die zaken weer verder zelf kunnen regelen.

Activiteiten
Verder helpen de deelnemers bij het organiseren en uitvoeren van activiteiten in het centrum van Venray, zoals bloemschikken, samen kaarten maken, een sinterklaasactiviteit of kerstmarkt, carnaval vieren of het verzorgen van een high tea voor bewonersgroepen. Daarnaast kan een deelnemer helpen bij activiteiten in de eigen woonomgeving die aansluiten bij vragen en wensen van inwoners.

Begeleiding
Twee coördinatoren begeleiden de deelnemers van het WijkLeerbedrijf en gaan ook regelmatig mee naar de cliënten. Verder blijft de vaste docent van de deelnemers vanuit Gilde Opleidingen betrokken bij de voortgang en beoordeling van de beroepspraktijkvorming. Van de inwoners die informele hulp ontvangen wordt, voor zover dat mogelijk is, alleen gevraagd iets terug te doen voor de deelnemers.

Win-win
Het WijkLeerbedrijf is een samenwerking tussen Venrayse zorg- en welzijnsorganisaties samen met Gilde Opleidingen en de gemeente Venray.

Heeft u interesse?
Heeft u interesse in ondersteuning voor uzelf of voor een bekende? Neem dan contact op de coördinator via Jolanda Barents (06-21 12 37 54) of Marja Smits (06-11 75 21 76), of via venray@wijkleerbedrijf.nl.

Uitnodiging eindpresentatie Venrays Huis voor de Kunsten

In opdracht van het college van B en W is de afgelopen acht maanden met bijna tweehonderd vertegenwoordigers van het Venrayse kunst- en cultuurveld, inclusief het basis- en voortgezet onderwijs, intensief gewerkt aan de opzet voor een Venrays Huis voor de Kunsten. Op donderdagavond 24 maart om 19.15 uur presenteert de regiegroep (die dit proces heeft begeleid) in het Cultuur Café het resultaat aan kunst- en cultuur(educatie)minnend Venray.

De regiegroep informeert u als bezoeker en de Venrayse politiek als beslisser over hoe het Venrays Huis voor de Kunsten er volgens het kunst- en cultuurveld uit moet zien. U bent van harte uitgenodigd om deze presentatie in het gemeentehuis bij te wonen.

Gezamenlijke collecte Goede Doelen

Zestien goede doelen hebben de handen ineengeslagen en gaan voortaan gezamenlijk huis-aan-huis collecteren. In de week van 27 maart tot en met 2 april, de week van de Goede Doelen, vindt de eerste gezamenlijke collecte plaats in Venray.

Door één keer per jaar gezamenlijk te collecteren namens alle goede doelen, kan de stichting Goede Doelen Venray mooie opbrengsten blijven behalen. De inwoners hebben op deze manier een beter overzicht van het aanbod aan goede doelen. Zo kunnen zij makkelijker kiezen welk goed doel ze willen steunen.

Kerkdorpen doen al mee

In de kerkdorpen van Venray wordt al enkele jaren gezamenlijk gecollecteerd en Venray heeft zich aangesloten bij dit collectief.