Afbeelding
Foto: ron koenen

Nestkast voor slechtvalk

Venray | Afgelopen zaterdag is een nestkast voor slechtvalken geplaatst op de Grote Kerk in Venray. Initiatiefnemer van dit project is Martien Alards uit Venray.

Vorig jaar september kwam hem via Venrayse vogelaars ter ore dat er al een tijdje een slechtvalk gezien werd rondom en op de kerktoren in het centrum van Venray. "Ik dacht: daar moet ik wat mee", zegt Alards, "en dan komt al snel het idee voor het plaatsen van een nestkast met een camera's erbij voor het maken van livebeelden voor internet." De kast is zaterdag geplaatst met steun van een aantal enthousiaste bedrijven en vrijwilligers.

Wanneer de beelden live op internet bekeken kunnen worden, is op dit moment nog niet duidelijk. Alards verwacht binnen vier weken. Foto: Rikus ten Brücke.


Lourdesreis 2016

Venray | Lourdesgroep Maas en Peel gaat van 20 tot en met 28 mei met de bus, en van 22 tot en met 27 mei en van 7 tot en met 12 september met het vliegtuig naar Lourdes. Dit zijn medisch verzorgende reizen en geschikt voor jonge en oude, zieke en gezonde mensen. Lourdesgroep Maas en Peel reist onder de vlag van de Organisatie Limburgse Bedevaart. Meer informatie is verkrijgbaar bij Cristien Goumans via telefoon (0478)636676, 0623532814 of kijk op www.lourdesgroepmaasenpeel.jouwweb.nl.