Het Kunstlab in het Odapark is zaterdag officieel geopend.
Het Kunstlab in het Odapark is zaterdag officieel geopend. Foto: Mees Mansvelders.

Opening Kunstlab drukbezocht

Venray | De opening van de nieuwe expositie Ecce Homo Erectus en Kunstlab afgelopen zaterdag in Odapark in Venray was een groot succes. Zo'n driehonderd mensen kwamen er op af. Daaronder drie gedeputeerden van de provincie en diverse wethouders van de gemeente Venray.

Gedeputeerde Ger Koopmans gaf een bevlogen toespraak over wat het belang is van kunst, en Odapark in het bijzonder. De inzet van bestuur, curatoren en vrijwilligers, dat is wat het Venrayse kunstinstituut onder andere zo bijzonder maakt, aldus Koopmans.

Daarna opende de gedeputeerde Kunstlab, dat een nieuwe vorm van kunsteducatie introduceert. Dat deed hij door de heilige Oda – een levend standbeeld – aan zijn arm te vergezellen naar de nieuwe ruimte van Odapark.

Kunstlab is er voor iedereen, vertelde curator Pascalle Mansvelders. Met Kunstlab neemt de expositieruimte flink toe. Het paviljoen zet daarmee letterlijk een stap het Beeldenbos in.

Kunstlab presenteert echter bovenal een totaal vernieuwd lesprogramma. Een belevenis voor groepen, instellingen, bedrijven, individuen, basis- en middelbaar onderwijs. Voor beginners en gevorderden. Voor volwassenen en voor kinderen.

Bij Kunstlab kan iedereen zich verder verdiepen in de kunst. Wat betekent kunst? Voor jouzelf maar ook bijvoorbeeld in de maatschappij. Vanaf nu kan het publiek bij Kunstlab continu reflecteren op deze vragen en er mee experimenteren. En dat in een permanent scala aan workshops, onder begeleiding van professionele docenten en kunstenaars. Maar ook in vele lezingen.

De tentoonstelling Ecce Homo Erectus ging ook van start. Deze expositie laat de mens zien zoals deze is, in een tijd van steeds groter wordende onzekerheden. Het laat de wereld zien van verlegen pubers, verwarden, beschadigden, hoopvolle dromers en doorbijters. Het toont de pogingen iets van het leven te maken. Dat alles in schilderijen, foto's en beelden.

Kijk voor meer informatie over Kunstlab op de website www.odapark.nl