Autoservice Goumans open

Holthees | Autoservice Goumans is een jong bedrijf dat sinds enkele weken gevestigd is in een geheel gerestaureerd pand in Holthees.

Centraal gelegen tussen diverse dorpen en op slechts enkele minuten rijden van Venray. Eigenaar Roy Goumans is erg trots. Trots dat het de sfeer heeft van een echte dorpsgarage waar men binnen kan lopen voor een vraag, kleinigheidje of gewoon een praatje.

Met tien jaar ervaring in de automotive branche heeft Roy de stap gezet om zijn droom waar te maken, 'een eigen bedrijfspand'. Nu is het zover, Autoservice Goumans in Holthees is een feit.

Een RDW-erkend bedrijf dat beschikt over een nieuwe werkplaats, ingericht met moderne apparatuur voor elk merk. "Onze occasions worden gepresenteerd in onze showroom. Kortom, een unieke dorpsgarage met een huiselijke sfeer waar rijden zonder zorgen centraal staat."

Autoservice Goumans is een flexibel bedrijf met betaalbare prijzen.

"Kwaliteit en overleg met de klant staan hoog in het vaandel", aldus Roy Goumans. "Wij gaan voor vakkundig onderhoud en reparatie aan uw auto. Mochten er onvoorziene kosten bijkomen, dan wordt er in overleg met de klant gezocht naar een passende oplossing. Eventueel klaar terwijl u wacht of maak gebruik van onze leenauto. Ook als het gaat om occasions krijgt u een eerlijk en persoonlijk advies onder het genot van een kopje koffie. Is uw auto niet op voorraad of heeft u andere wensen, dan gaan wij samen met u opzoek naar uw droomauto. Uw nieuwe aanwinst kan bij ons direct op naam gezet worden. Autoservice Goumans staat van maandag tot en met zaterdag voor u klaar. Ook buiten de normale openingstijden kunt u telefonisch of via mail een afspraak maken."

Om de opening van het bedrijf te vieren wordt de APK aangeboden voor 19,95 euro. Deze openingsactie is geldig tot 20 mei. Op zondag 20 maart houdt Autoservice Goumans in Holthees een open dag.


Ruim 7000 bezoekers Kampeer Totaal

Oostrum | In totaal bezochten afgelopen weekend 7.060 geïnteresseerden Kampeer Totaal in Evenementenhal Venray. Dat zijn er een paar honderd meer dan vorig jaar. Kampeer- en vakantieliefhebbers toonden met name veel interesse voor camperreizen met een huurcamper. Ook presentaties over diverse kampeergebieden vielen erg in de smaak.

De kampeerbeurs was dit jaar voor het eerst uitgebreid met een tentenstraat. Daarnaast waren er volop campings uit binnen- en buitenlands aanwezig op de beursvloer. Net als een groot aantal mooie caravans, campers en diverse accessoires.

Net als vorig jaar maakten veel bezoekers gebruik van het fietsparcours op de beursvloer, zodat de fiets direct getest kon worden.

"Bezoekers hadden behoefte aan veel informatie. Dat was duidelijk te zien aan de belangstelling voor de presentaties over diverse kampeergebieden, zoals Oostenrijk, Noorwegen en Zweden. Verder was er veel interesse voor camperreizen met een huurcamper", liet beursorganisator Marloes Kemink namens Evenementenhal weten.

Kinderen kregen tijdens de beurs de mogelijkheid om te knutselen bij Pukkemuk, terwijl de ouders inkopen konden doen voor de komende kampeervakantie. "Er zijn meerdere bezoekers met een aankoopbewijs van een kampeermiddel naar huis gegaan", aldus Kemink.


Ingezonden

Verdwijnen stemlokalen

Venray | Er is iets vreemds aan de hand in Venray. De burgemeester heeft besloten om twee stemlokalen in de wijken Landweert en Brukske te sluiten. Argument is dat de stemlokalen te dicht bij elkaar liggen. Volgens verkiezingsuitslagen worden ze echter druk bezocht en zijn dus blijkbaar wel nodig, of ze nu dicht bij elkaar liggen of niet. Als ze te dicht bij elkaar liggen, zoek je toch gewoon een andere plek, lijkt mij. Zeker als je je zorgen maakt over de lage opkomsten bij verkiezingen moet je natuurlijk niet ook nog eens stemlokalen gaan sluiten. Als het té duur wordt voor de gemeente om overal stemlokalen open te houden, waarom dan niet de mobiele stempost inzetten voor de kleinere kernen? Je zou dan deze wagen bijv. drie of vier keer kunnen laten rijden en steeds met steeds een ruime stop van een uur of anderhalf uur in Vredepeel, Veulen, Smakt, Heide. Op deze manier bespaar je op de kosten van vier stemlokalen, geef je de inwoners van deze dorpen voldoende mogelijkheden om te stemmen in eigen dorp en kun je de stemlokalen in deze grote wijken gewoon openhouden. Lijkt mij een betere optie dan sluiten van stemlokalen!

Linda Weijs, SP Venray.


Concert Túfaranka in Overloon

Overloon | Op paaszaterdag 26 maart verzorgt de Tsjechische kapel Túfaranka een concert in Overloon.

Moravische volksmuziek uit het hart van Moravië. Túfaranka is al meerdere malen te gast geweest in Overloon op uitnodiging van Blaaskapel Freunde Echo.

Er is ondertussen een goede vriendschapsband ontstaan tussen beide blaaskapellen. Blaasorkest Freunde Echo is uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde blaaskapellen in de Benelux.

Sinds vier jaar staat Joost Broekman voor de kapel. Het concert in De Pit in Overloon begint om 19.00 uur.

Kaarten zijn te reserveren via www.blaaskapel.nl of telefonisch bij John Jacobs, telefoon (0478)641516.