Wethouder Martijn van der Putten overhandigde de beker aan De Peddepoel.
Wethouder Martijn van der Putten overhandigde de beker aan De Peddepoel. Foto: Henk Lammen

Peddepoel wint debat

Venray | Het team van basisschool De Peddepoel uit Wanssum-Geijsteren won vrijdag het kinderdebat in de raadzaal van het gemeentehuis in Venray. Tot beste debater werd Merle Kuijt van basisschool De Meulebeek uit Oostrum uitgeroepen.

Zestig leerlingen van twaalf basisscholen uit de gemeente Venray gingen met elkaar in debat over actuele onderwerpen als de vluchtelingenproblematiek en het azc in Blitterswijck, parkeren en schoolzwemmen.

De scholen hadden vooraf de onderwerpen ontvangen zodat de leerlingen in de klas hun bijdrage konden voorbereiden. Bovendien werd ieder schoolteam bijgestaan door een lid van de Venrayse gemeenteraad of een commissielid. Bij binnenkomst kregen de leerlingen ook een korte rondleiding door het gemeentehuis. Medewerkers van de gemeente vertelden over het gebouw.

In het kinderdebat werden geen besluiten genomen. Het ging om wie de beste argumenten had en die het beste onder woorden kon brengen. Het debat stond onder leiding van wethouder Martijn van der Putten, die onder meer jeugdzaken in zijn portefeuille heeft.

In het Peel en Maas Journaal werd vrijdagavond uitgebreid aandacht besteed aan het kinderdebat in het gemeentehuis. Deze reportage terugkijken kan via de website www.peelenmaasvenray.nl of de Facebookpagina van Peel en Maas.