Afbeelding
Foto: ron koenen

Goede doelen bundelen krachten

Venray | Zestien goede doelen in Venray hebben de handen ineengeslagen en besloten om voortaan gezamenlijk huis aan huis te collecteren. Deze eerste gezamenlijke collecte vindt plaats in de week van 27 maart tot en met 2 april. Jan van den Brekel (81) uit de wijk Molenklef in Venray is een van de 500 collectanten die dan op pad gaan om geld in te zamelen.

"Vorig jaar collecteerde ik nog voor het Reumafonds bij ons in de wijk. Ze hebben me dit jaar weer gevraagd en ik doe graag weer mee", vertelt Jan. Hij is een van de oudste collectanten die in de collecteweek op pad gaat. "Ik doe het graag hoor. Ik ben gepensioneerd en heb de tijd".


Op de vraag hoe deze nieuwe manier van collecteren gaat, antwoordt Jan: "We komen nu twee keer bij de mensen aan de deur. In de week vóór 27 maart bezorgen we bij iedereen een envelop met daarin een keuzeformulier. Daarop kunnen de mensen aangeven aan welke goede doelen zij geld willen doneren en welk bedrag. Een week later komen we weer aan de deur om de ingevulde formulieren en het geld op te halen. Het grote voordeel is dat mensen goed kunnen nadenken welke goede doelen zij willen steunen. Ze hoeven vervolgens niet direct in hun portemonnee te zoeken of er nog wat geld in zit. Nee, ze kunnen de Stichting Goede Doelen Venray machtigen om het bedrag eenmalig van hun rekening af te laten schrijven. Gewoon geld in de envelop stoppen kan natuurlijk ook. Mensen hebben de keuze. Ik hoop dat we met z'n allen veel geld inzamelen. De goede doelen hebben onze steun hard nodig".


De gezamenlijke collecte voor de goede doelen vindt dit jaar voor de eerste keer plaats. De organisatie is in handen van een nieuwe stichting Goede Doelen Venray. Deze stichting bestaat uit vrijwilligers van de zestien goede doelen die meedoen met deze gezamenlijke collecte. Door één week per jaar gezamenlijk te collecteren namens alle goede doelen, kan de stichting Goede Doelen Venray mooie opbrengsten blijven behalen.


De goede doelen die deelnemen aan deze gezamenlijke collecte zijn allemaal voorzien van het CBF-keurmerk en collecteren al jaren in Venray.

Het gaat om de Nederlandse Hartstichting, het Longfonds, het Nederlandse Rode Kruis, KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Brandwondenstichting, de Nierstichting, Fonds verstandelijk gehandicapten, Stichting Alzheimer Nederland, het Nationaal Epilepsiefonds, het Reumafonds, Amnesty International, het Prinses Beatrix Spierfonds, het Nationaal Fonds kinderhulp, de Maag Lever Darm stichting, het MS fonds en de Hersenstichting.