Degradatie Merselo

Roka-Merselo 15-13 (na verlenging). Doelpunten Merselo: Nikky Zegers (5x), Angela Litjens (3x), Lisa Verhoeven (2x), Marieke van Rheden, Yvonne Koppes en Jacqueline van Meijel.

Veldhoven | De korfbalsters van Merselo komen volgend seizoen in de zaalcompetitie uit in de tweede klasse. Zondag werd in Veldhoven na verlenging met 15-13 verloren van Roka, dat onlangs tot kampioen in de tweede klasse werd gekroond. Daardoor verliest de Merselose ploeg haar status als eersteklasser. Merselo stond tijdens het promotie-/ degradatieduel meerdere malen voor, maar Roka kwam telkens knap terug. Na een 4-5 voorsprong bij de rust leek Merselo, dat als zesde in de eerste klasse A was geƫindigd, in de slotfase de zege te pakken, maar in de laatste tien seconden scoorde de ploeg uit Beesel alsnog de gelijkmaker: 10-10. In de verlenging trok Merselo vervolgens aan het kortste eind. De teleurstelling was na afloop groot in het Merselose kamp. "Dit komt hard aan", zegt aanvoerster Nikky Zegers. "Het is balen dat er in de nieuwe regeling zoveel teams uit de eerste klasse degraderen. Wij weten dat we in de eerste klasse thuishoren. We spelen buiten ook tegen Roka en hebben daar absoluut mogelijkheden tegen. Wij hadden ons ook goed voorbereid en gingen overtuigend de wedstrijd in. We hebben het echter op het belangrijkste moment laten liggen. En dat is zuur."

De doelpunten van Merselo kwamen op naam van Nikky Zegers (5x), Angela Litjens (3x), Lisa Verhoeven (2x), Marieke van Rheden, Yvonne Koppes en Jacqueline van Meijel.

Jumpers'76 verrast

Den Dungk 2-Jumpers'76 77-81 (22-17, 12-18, 19-32 en 24-14). Topscorers Jumpers'76: Peter Hoeijmakers (39), Thomas Ewalts (11), Janis Locmelis (10) en Dardan Mutrezi (10).

Den Dungen | Jumpers'76 won in de eerste klasse verrassend van Den Dungk 2. De nummer vier uit Den Dungen werd door de gasten uit Venray, die zonder de geblesseerde topscorer Dirk Laurensse en zieke center Emiel Viersma aantraden, met 77-81 verslagen. "Een klein basketbalwonder vandaag", reageert trainer-coach Bram Claessens van Jumpers verheugd. "Een zeer groot compliment aan de groep voor de werklust."

Het normale strijdplan werd volledig overboord gegooid en coach Claessens toverde een totale nieuwe offence en defence uit zijn hoed: 1-3-1. In het eerste kwart scoorde junior Peter Hoeijmakers al twaalf van zijn 39 punten, maar sloot de thuisploeg het kwart toch winnend af: 22-17.

In het tweede kwart viel Wouter Oosterbeek uit met een enkelblessure en moest Jumpers'76 met zeven spelers het duel uitspelen. Toch kwamen de gasten via opnieuw Hoeijmakers voor het eerst op voorsprong (24-26) en stonden bij rust met een doelpuntje voor: 35-36. In het derde kwart liep Jumpers'76 binnen drie minuten uit naar 36-46 en sloot het kwart af met veertien punten verschil: 53-67.

In het laatste kwart raakte Jumpers'76 conditioneel in de problemen en begon de foutenlast op te spelen. De thuisploeg kwam terug tot 74-75 en bij 77-79 kreeg de thuisploeg de unieke mogelijkheid om langszij te komen, maar miste tweemaal vanaf de vrije worplijn. Dardan Mutrezi toonde zich vervolgens wel trefzeker en besliste met twee benutte vrije worpen het duel definitief.

Op zaterdag 19 maart speelt Jumpers'76 thuis tegen OBC. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 15.00 uur.