Afbeelding
Foto: ron koenen

The Dutch Eagles in schouwburg

Venray | The tributeband The Dutch Eagles (foto) komt op vrijdag 18 maart met de show The best of… naar Schouwburg Venray. Kan dat eigenlijk, een best of- show voor een band die geen eigen materiaal speelt?

Wel als je The Dutch Eagles bent! Nederlands meest succesvolle tributeband viert dit seizoen tien jaar on the road. De band is uitgegroeid tot de ultieme vertolkers van het oeuvre en de sound van de band The Eagles. Nu hun helden hun 40-jarige bestaan vieren leek het de mannen een idee om ook bij hun eigen jubileum stil te staan. Een avond vol hoogtepunten uit het werk van The Dutch Eagles betekent natuurlijk: veel Eagles maar ook hoogtepunten uit door de Eagles beïnvloed werk en persoonlijke favorieten. Aanvang 20.00 uur.

Op zaterdag 19 maart kan er genoten worden van een optreden door zangeres Sandra van Nieuwland met de muziekshow Face it! Kort na haar debuut in 2012 bestormde Sandra van Nieuwland de hitlijsten. Met haar karakteristieke zangstem veroverde zij de harten van vele Nederlanders. Afgelopen jaar kon het publiek getuige zijn van haar eerste theatertour Banging on the Doors of Love, gebaseerd op het gelijknamige album, waarvoor de zangeres een Edison ontving. Dit jaar komt ze terug naar de theaters. Begeleid door haar veelzijdige band gaat ze terug naar de kern van haar muziek. Storytelling, nieuwe verhalen vertaald naar nieuwe liedjes. Maar ook de bekende hits als Hunter, More en Keep your head up passeren op nieuwe eigenwijze manier de revue in een intieme setting. Aanvang 20.00 uur.

Wat zouden je doen? Als je vader je beste vriend is en hij krijgt een hartaanval, en als je dan het hotel van je vader moet runnen, samen met je drie knettergekke zussen die net zo weinig van jongens snappen als jij van meisjes, en je vader blijkt ook nog eens schulden te hebben, en je kunt alleen aan geld komen door als jongen met washandjes in een bikinitopje mee te doen aan de Miss Noordzee Verkiezing, en je hebt diezelfde middag een proeftraining voor een beroemde voetbalclub en je bent ook nog eens smoorverliefd op het mooiste meisje van het heelal? Wat doe je dan? Dit alles is te zien in de familievoorstelling Hotel de grote L naar het boek van Sjoerd Kuyper op zondag 20 maart vanaf 15.00 uur.

Foto: Daniel Maissan.