Afbeelding
Foto: ron koenen

Wereldrecord leerlingen De Keg

Venray | De leerlingen van OJBS De Keg in Venray hebben donderdag samen met twintig andere scholen in Nederland een wereldrecord gevestigd met het grootste educatieve schoolreisje ooit.

Circa 3000 kinderen en hun begeleiders bezochten met zijn allen Safaripark Beekse Bergen. Het schoolreisje was onderdeel van de campagne Wij trekken aan de bel van het Liliane Fonds.

Daarmee vroegen op donderdag 10 maart ruim 200.000 basisschoolleerlingen wereldwijd aandacht voor meer dan 23 miljoen leeftijdgenootjes in Afrika, Azië en Latijns-Amerika die vanwege hun handicap níet naar school kunnen. Ieder kind moet naar school kunnen. Onderwijs is een recht, géén privilege. Dat is ook vastgelegd in het VN-Kinderrechtenverdrag.

Toch is de praktijk vaak anders, zéker voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Het oude record van het grootste educatieve schoolreisje stamde uit 2013 met 1872 kinderen en begeleiders.

De circa 3000 kinderen en hun begeleiders zongen bij de Beekse Bergen eerst het actielied Herrie op het plein' en maakten daarna één minuut lang een daverend kabaal.

De kinderen kregen support van onder meer kindercorrespondent Tako Rietveld en tv-presentator Gaston Starreveld. De recordpoging werd mede mogelijk gemaakt door originele-schoolreisjes.nl en wordt vanzelfsprekend ook aangemeld bij het Guiness Book of Records.