Afbeelding
Foto: ron koenen

Sterrenkijken op Coninxhof

Venray | In het kader van de Nationale Sterrenkijkdagen 2016 kregen de leerlingen van basisschool Coninxhof afgelopen vrijdag les over astronomie.

Leden van astronomieclub Aarde gaven verschillende colleges over sterrenkunde. 's Avonds konden leerlingen met ouders, opa's, oma's en andere geïnteresseerden naar de sterren kijken vanaf het schoolplein. Door de telescopen werd gekeken naar onder meer de maan en de sterrenhemel. Het was een drukbezochte, gezellige en vooral ook leerzame avond.


Ruzie supporters

Venray | Een ontmoeting tussen MVV- en Roda-supporters is vrijdagnacht uitgelopen op een confrontatie op de parkeerplaats De Wuust langs de A73 bij Venray.

Twee supporters van Roda raakten hierbij gewond. De 20-jarige man uit Gulpen en de 23-jarige man uit Heerlen werden naar het ziekenhuis gebracht. Roda speelde een uitwedstrijd tegen De Graafschap. Op de terugweg troffen bussen met Roda-supporterts en een bus met MVV-supporters - dat speelde in Deventer - elkaar even na middernacht langs de A73 op de parkeerplaats. De politie laat weten dat op het moment dat er agenten ter plaatse kwamen de bus met MVV-supporters alweer weg was. Er is dan ook niemand aangehouden. Wel is de politie bezig met een onderzoek.