Een Meerssense aanvaller ontdoet zich van Rik Linders (midden) en Stef van Dijck (5).
Een Meerssense aanvaller ontdoet zich van Rik Linders (midden) en Stef van Dijck (5). Foto: Lotte Kamphuis

Venray zwaar onder de maat

Venray-Meerssen 0-4 (0-2).

Doelpunten: 19. Dogan Golpek 0-1; 43. Dogan Golpek 0-2; 49. Dogan Golpek 0-3; 92. Lloyd Borgers (strafschop) 0-4. Scheidsrechter: Heuts (Echt). Toeschouwers: 200. Gele kaart: Angelo van Mil en Niels Nielen (Venray).

SV Venray: Nielen; Wismans, Van Mil (25. Kukuljac), Van Dijck en Van der Waerden; Koenen, Linders en Kessels; Wislchut, Versteegen en Shala (58. Qurishi).

Door Henk Willemssen

VENRAY | Een zwak spelend Venray verloor thuis kansloos met 0-4 van Meerssen in de eerste klasse D. Blijkbaar werkte het 1-5 van verlies van een week eerder tegen koploper Chevremont nog door. De rood-witten speelden zonder enig vertrouwen. Ook de bezieling en teamgeest ontbraken. De gehele wedstrijd werd er niet één doelrijpe kans gecreëerd.

De dolende Venrayse formatie lijkt weer terug bij af. Tijdens de winterstop leek trainer Stef Sijbers met succes aan een vernieuwd elftal te werken. De 3-1 zege op Deurne betekende eind januari een geslaagde herstart. Maar na twee dikke nederlagen op rij blijft Venray in de bedreigde zone.

Op deze manier lijkt het spelen van nacompetitie voor klassenbehoud het hoogste haalbare. Een meevaller was dat de staartclubs RVU en Sporting Heerlen – zij bezetten de twee rechtstreekse degradatieplaatsen – eveneens verloren. "Dat is ook het enige positieve van deze zondag", zo zocht de ontgoochelde Stef Sijbers nog naar een lichtpuntje. De geplaagde Venray-trainer had aanvankelijk geen woorden voor de wanprestatie van zijn ploeg. "Ik weet niet goed wat ik ervan moet zeggen", luidde zijn eerste reactie. "Ik ben me kapot geschrokken. Dit was een schandalige vertoning. Dramatisch gewoon. Zo weinig beleving. We werden aan alle kanten voorbij gelopen."

De voortekenen waren al niet gunstig. Op het middenveld ontbraken door een schorsing Rick Egelmeers en Danny Pelzer. Laatste man Angelo van Mil liep tijdens de warming-up een liesblessure op. Hij probeerde het nog wel, pakte al vroeg een gele prent maar hij blies na 25 minuten toch de aftocht.

Venray keek toen al tegen een 0-1 achterstand aan. Linkerspits Dogan Golpek kon vogelvrij uithalen in de verre hoek. Rik Linders nam de aanvoerdersband en liberopositie van Van Mil over. Senid Kukuljac completeerde het middenveld. Maar ook hij kon geen lijn brengen in het Venrayse spel. Zelfs Niek Versteegen, die de laatste tijd zo goed in vorm was, kon ditmaal niet het verschil maken. Eigenlijk haalde niemand zijn normale niveau. Stef Sijbers deelde een pluim uit aan de in de basis debuterende A-junior Ruben van der Waerden. "Hij was de enige die overeind bleef. Het zegt toch wel genoeg. Dat een debutant van achttien jaar de beste speler is. De anderen kunnen zich eens achter de oren krabben."

Het enige schot dat in de buurt van het doel kwam werd na een klein halfuur gelost door Joy Koenen. De bal vloog net voorbij de kruising. Daarvoor trof Meerssen nog de paal. Vlak voor de pauze werd gepruts in de defensie genadeloos afgestraft: 0-2.

In het begin van de tweede helft deelde Meerssen de genadeklap uit. Dogan Golpek brak uit en keeper Niels Nielen stormde tevergeefs zijn doel uit. Golpek voltooide eenvoudig zijn hattrick: 0-3. Sijbers haalde de onzichtbare linkerspits Armend Shala naar de kant en Ahmad Qurishi maakte zijn rentree. De Merselonaar bracht weer wat vuur in het aanvalsspel. Meerssen vond het wel best met de riante 0-3 op zak en liet het initiatief aan het ploeterende Venray.

De wedstrijd bloeide langzaamaan dood. In de extra tijd kreeg Meerssen nog een strafschop toen Niels Nielen een tegenstander vloerde. Lloyd Borgers voerde vanaf de stip de score op naar 0-4. "Dat we enkele spelers misten mag geen excuus zijn", vond Sijbers. "We verloren alle duels. Het leek wel of de spelers bang waren een duel aan te gaan."