Keramiek in bibliotheek

Venray | Cursisten van Kunstencentrum Jerusalem exposeren van dinsdag 22 maart tot vrijdag 22 april keramische objecten in de bibliotheek van Venray.

In de etalage en in twee vitrines zijn werken te zien die gemaakt zijn onder leiding van docent Arjen Bakermans. Aan de hand van zeer uiteenlopende thema's en onderwerpen worden beelden, vazen en schalen gemaakt met verschillende technieken. De cursisten tonen tijdens deze expositie een brede selectie uit hun collectie. Tijdens de cursus worden opbouw- en kleurtechnieken aangeleerd met als doel daar later zelfstandig keuzes uit te maken. Gesteund en gemotiveerd door de docent worden cursisten in principe vrij gelaten om te maken of te onderzoeken wat ze willen maar er is ook regelmatig technisch of thematisch lesaanbod waar je naar eigen wens in mee kunt liften of niet. De docent zegt daar zelf over: "Mijn doel is om ze in dat proces af en toe stappen te laten doen die ze zonder de begeleiding niet gedaan zouden hebben. Drempels overstappen en jezelf vernieuwen en verrijken zonder druk of verplichtingen."

Dat is zeker de kracht van een cursus in groepen zoals op Jerusalem. Het niveau is best hoog, maar de groepen zijn altijd toegankelijk voor beginners. Na het succes van het vazenproject van twee jaar geleden, is er ook het afgelopen cursusjaar gewerkt aan een langlopend thema waar alle keramiekcursisten aan mee konden doen. En met hetzelfde doel: een overzicht van de hele serie werken binnen het thema in een boek en een aansluitende expositie in het gemeentehuis. Het thema is Kopstukken. Met als opdracht de eigen vertaling en verbeelding te maken van een kop. Deze expositie is gelijktijdig met die in de bibliotheek te zien in de publieksruimte van het gemeentehuis.

foto