Veltum krijgt Talentencampus

VENRAY | De nieuwe school voor speciaal onderwijs (Talentencampus) is toegewezen aan de locatie Coninxhof/De Keg in de wijk Veltum.

Daarmee heeft het college de voorkeurslocatie op het St. Annaterrein laten vallen, nadat de gemeenteraad dit in september al deed. Het bouwen van een nieuwe school op St. Anna is te duur en vergt ook te veel tijd, terwijl er toenemende leegstand is in andere schoolgebouwen in Venray. Met de keuze voor Coninxhof/De Keg wordt de leegstand in Venray verminderd terwijl de stichtingskosten voor speciaal onderwijs fors lager uitvallen. In de beide basisscholen in Veltum staan nu al veel lokalen leeg. De Talentencampus kan gebruik maken van de bestaande gebouwen, maar mogelijk is er een uitbreiding nodig.

De verwachting is dat het speciaal onderwijs in augustus 2017 de deuren kan openen. Tot die tijd blijft de dependance in de voormalige basisschool van Geijsteren in gebruik. Het was de bedoeling deze school twee jaar (2014 tot 2016) te benutten voor speciaal onderwijs. Door de lange zoektocht wordt dit een jaar langer.