Oplossing scholen in wijk Landweert

VENRAY | Er is een oplossing gevonden voor de huisvestingsproblematiek van de scholen in de wijk Landweert. De montessorischool krijgt eindelijk nieuw onderdak, in het schoolgebouw van De Landweert aan de Boterbloem.

Na de zomervakantie kan de montessorischool verhuizen. Sinds de komst naar Venray maakte ze gebruik van de schoolwoningen. Basisschool De Landweert kampte met sterk teruglopende leerlingenaantallen. De school is inmiddels gefuseerd met buurman De Vlaswei onder de nieuwe naam De Klimboom. Deze fusieschool gaat gebruikmaken van het gebouw van De Vlaswei. Maar De Klimboom komt dan te krap in zijn jasje te zitten, terwijl de montessorischool juist ruimte over heeft in het pand van De Landweert.

Er is een oplossing gevonden in de vorm van wissellokalen die door beide scholen gebruikt gaan worden. Dit is afhankelijk van de groei of krimp van de scholen. Het is bouwkundig vrij eenvoudig op te lossen omdat beide gebouwen tegen elkaar aanliggen. Na dit schooljaar wordt gestart met de renovatie. Alle leegstaande lokalen zijn straks weer in gebruik en de gemeente kan de schoolwoningen afstoten.