Afbeelding
Foto: ron koenen

Danseressen in de prijzen

Beuningen | Afgelopen zondag mochten de danseressen van DV Peel·Dancers weer aan de bak. Deze keer waren ze te gast in Beuningen.

Het showduo junioren, Sanne Bruijnseels en Elke Lemmens, mocht als eerste de Rio-dans laten zien. Zij dansten zich naar een tweede plaats met 225 punten. Daarna was het de beurt aan Anne Konings. Zij behaalde met haar solo een derde plaats met 244 punten in de categorie garde solo junioren vrije klasse. De meiden van Divine dansten zich in de categorie garde junioren vrije klasse naar een zevende plaats met 228 punten.

Linsey Xhofleer en Anke Fleurkens (foto) waren de volgenden die met hun dans het podium mochten betreden. Zij behaalden met hun showdans 267 punten en pakten met die score de eerste plaats.

Na de prijsuitreiking voor de minioren en junioren categorieën was het de beurt aan solodanseres Esther Konings. Zij behaalde in de categorie solo jeugd sportklasse een puntenaantal van 262. Hiermee behaalde ze de achtste plaats. De dames van Vibe, die uitkomen in de categorie show modern hoofdklasse, mochten de dag afsluiten. Met 272 punten behaalden zij een tweede plaats.

Aankomende zondag 13 maart nemen de danseressen deel aan het toernooi van DV Ready-2-Dance in Gemert.


Eerste plaats Imke en Zoë

Wijchen | Tijdens het internationaal danstoernooi van de DV Mountain Dancers in Wijchen behaalde Zoë Bussers uit Venray zondag de eerste plaats, met 272 punten, in de klasse solo junioren eredivisie. Imke Versteegen uit Merselo pakte de eerste plaats in de solo hoofdklasse eredivisie met 277 punten.

Beide danseressen waren zeer tevreden met hun resultaten. Hun trainster Jolanda Poels was ook in haar nopjes met de punten. Er zijn nog vier toernooien te gaan en dan staan de Nederlandse kampioenschappen op de rol. Beide danseressen willen het maximale uit het seizoen halen. Op 17 april worden het NK gehouden. Inmiddels zijn voor Imke en Zoë de kwalificatiepunten voor deelname aan het EK behaald. Beide dames zijn lid van DV Euphoria uit de Rips.