Afbeelding
Foto: ron koenen

Vakcertificaat IvS Keuringen

Tienray | Het Tienrayse bedrijf IvS Keuringen en Service behoort sinds kort tot het korps van vijftien bedrijven in ons land met een Europees certificatie van het vakbekwaamheidprofiel voor keuringen van valbeschermingsmiddelen.

Het gaat dan vooral om mensen te beschermen die op hoogte werken (dakdekkers, constructiebouw, glazenwassers e.d.) en waarbij het risico van vallen groot is. Door de juiste gekeurde hulpmiddelen (klimharnassen) te gebruiken lopen de werknemers op grote hoogte minder risico.

Om dit certificaat te verkrijgen heeft directeur Ivo van Summeren van het Tienrayse bedrijf een pittige opleiding moeten volgen. Het was voor het eerst dat deze cursus werd gegeven in Europa door Scaffolding Training Europe (STE).

Onlangs ontving Van Summeren uit handen van technisch directeur Alfons Buijs van de overkoepelende organisatie Stichting Samenwerking voor Veiligheid het certificaat. Met hem kregen nog 14 gespecialiseerde bedrijven uit ons land dit belangrijke vakbekwaamheidsdiploma.

"Voor ons bedrijf is het een uitbreiding van activiteiten. Tot voor kort deden we vooral keuringen van elektrische gereedschappen, ladders, trappen en rolsteigers en nu kunnen we in het hele land ook valbeschermingsmiddelen inspecteren", aldus Ivo van Summeren.

Foto: Directeur Ivo van Summeren (rechts) ontvangt het certificaat van Alfons Buijs